japan dl asia 1 yen tokyo
Flickr (PD)

Els descensos s'han imposat a la sessió asiàtica d'aquest dimecres després de les caigudes moderades d'ahir a Wall Street i a l'espera que aquest dijous comenci el Simposi Econòmic de Jackson Hole. Us recordem que divendres tindrà lloc l'esperada compareixença del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell.

Les caigudes més importants s'han vist avui a les places xineses. El Shenzhen Component lidera les pèrdues a la regió, amb una caiguda de més del 2%. El Shanghai Composite baixa un 1,3%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong perd un 1,2% i el Hang Seng Tech es deixa un 2,4%. El fabricant de vehicles elèctrics Xpeng s'ha desplomat més d'un 12% després d'informar d'una pèrdua trimestral més gran del que s'esperava.

El Nikkei 225 japonès desfà els guanys inicials i cau un 0,38%, mentre que el Topix es manté pla.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia guanya un 0,58% A Corea del Sud, el Kospi puja un 0,39% i el Kosdaq avança un 0,61%.

Els inversors asiàtics, com la resta, estan pendents del que hagi de dir Jerome Powell divendres sobre els plans de la Fed. El president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, va insistir aquest dimarts que el compromís del banc central és controlar la inflació mitjançant l'enduriment de la política monetària, reafirmant la idea que Powell reiterarà aquest mateix missatge divendres i allunyarà aquesta esperança que pujava les borses de començar a veure baixades de tipus l'any que ve.

Noticias relacionadas

contador