• Els inversors han recollit beneficis en BBVA (-2%) i Banco Santander (-1,7%)
  • En positiu, Banc Popular ha continuat amb el seu rebot seguit per ACS i Amadeus
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

Jornada negativa per a l'IBEX 35, que ha tancat amb pèrdues del 0,42%, fins als 11.049,20 punts, mentre la resta de grans índexs europeus ha registrat guanys moderats. Els principals llasts per al selectiu espanyol han estat els grans bancs i Endesa. Els inversors han decidit recollir beneficis després de les fortes pujades de les últimes setmanes.

  • 11.659,20
  • 0,35%

L'elèctrica Endesa ha caigut un 4,11% després de presentar uns resultats del primer trimestre que han estat considerats febles pels inversors. Els analistes de Renta 4 han reduït el seu consell per al valor de 'sobreponderar' (afegir el valor en cartera) fins a 'mantenir'.

A més, BBVA ha caigut un 2,02% després dels últims guanys acumulats i després d'una anàlisi molt negatiu de la companyia Berenberg, que ha valorat les seves accions en tan sols 4 euros i ha recomanat vendre els seus títols. Banc Santander ha baixat un 1,71% i Bankinter un 1,8%, seguit de Caixabank (-1,51%), Bankia (-1,5%) i Sabadell (-1,22%)

En positiu, Banc Popular (+ 2,11%) ha estat el valor més alcista de l'IBEX, durant una jornada en què 'Bolsamanía' ha publicat que un dels inversors baixistes més importants al banc, Marshall Wace, ha reduït la seva posició 'curta' a mínims de sis mesos. ACS (+ 1,7%) i Amadeus (+ 1,69%) han estat els altres valors més rendibles de l'IBEX.

Al Mercat Continu, han destacat els fortíssims guanys per Sacyr (+ 10%) després de superar previsions amb els seus resultats. Bankinter ha destacat el creixement orgànic de l'empresa i el punt d'inflexió en el seu negoci de Construcció. En altres notícies empresarials, OHL (+ 3,75%) ha confirmat la dimissió de Javier López Madrid com a conseller després de l'escàndol de l’'operació Lezo'.

Pel que fa a la resta, se segueix parlant del triomf d'Emmanuel Macron a França. Els experts ho tenen clar: això és el millor que podria haver-li passat a Europa... i a les borses, però mantenen les seves reserves. "Tot i que la victòria de Macron és el millor que li podia passar als mercats, no es presenta gens fàcil la tasca del jove president, que s'enfrontarà a diversos reptes, com retornar la competitivitat a França, millorar el mercat laboral i enfortir el creixement econòmic ", assenyala Victòria Torre, experta de Self Bank.

El petroli és també protagonista aquests dies i ho és des que va arrencar el mes, a l'espera de la important reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) del proper 25 de maig, en què l’organisme decidirà si s'estén o no el seu acord per retallar la producció. Molt s'està especulant aquests dies al voltant d'aquesta possibilitat. De moment, el cru Brent manté la seva biaix baixista de curt termini i cau un 1%, fins a 48,77 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Fa dues sessions consecutives que el nostre IBEX 35 s'està movent en un rang de preus molt estret i, a més, amb un volum decreixent (les últimes pujades han estat amb volum creixent). Cosa que vol dir que aquestes caigudes no són res més que una simple consolidació de nivells després d'un ral·li proper al 8% després de cotitzar al mercat el resultat de la primera volta de les eleccions franceses", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Estem assistint a la màxima que diu 'comprar amb el rumor i vendre amb la notícia'. Així, l'IBEX 35 marcava nous màxims anuals durant els primers minuts d'aquest dilluns i des d'aquí està gotejant de manera tímida a la baixa. El que hem de saber és que tot i que assistíssim a importants caigudes que, per posar un exemple, ens portaran a la primera zona de suport als 10.530 punts, realment tot seguiria igual”, afegeix el nostre expert.

"Simplement estaríem ajustant/corregint les importants pujades acumulades des del començament de l’any. La tendència alcista de mitjà i de llarg termini, que, com ja hem comentat en moltes ocasions, ha vingut per quedar-se, seguiria intacta. I pel que fa a les resistències, encara que llunyanes, no en tenim cap realment important fins als màxims de 2015 als 11.885 punts. A la mateixa situació que l'IBEX 35 tindríem l'EuroStoxx 50 i l'índex transalpí (FTSE MIB). Per contra, el CAC 40 parisenc cotitza per sobre dels màxims de 2015, mentre que el DAX ho fa en màxims de tots els temps", conclou Rodríguez.

Gràfic diari de l'IBEX 35

Noticias relacionadas

contador