- -31,60
- -0,28%
L'IBEX ha perdut un 0,11% aquest dilluns i s'ha situat als 9.215 punts. Així comença una nova setmana, després de ser incapaç de superar la resistència dels 9.410 punts durant la passada. Durant la jornada d'avui, el selectiu espanyol s'ha debatut entre les caigudes dels bancs (Bankia: -2,19%; Sabadell: -1,81%; Bankinter: -1,27%) i les pujades de les companyies elèctriques (Naturgy: +1,63%; Enagás: +1,28%).
La setmana comença amb una nova allau de resultats, encara que potser de 'menor nivell' que les de la setmana passada. Destaquen els comptes de Bankia, que puja un 3,5% després de comunicar una caiguda del 22,3% en el seu benefici net del primer semestre. L'entitat també ha anunciat que no guanyarà el que preveu a 2020.
Els resultats de BBVA es miraran amb lupa dimecres. No seran tan importants les xifres en si com el que hagin de contestar els responsables del banc sobre el cas Villarejo durant la presentació de les xifres. L'última hora sobre això és que el jutge ha decidit imputar a l'entitat com a persona jurídica pels delictes de suborn actiu, revelació de secrets i corrupció. En la jornada d'avui, els seus títols han perdut un 0,64%.
Fora de l'àmbit empresarial, comença una setmana important per als bancs centrals. La cita clau serà la reunió de la Reserva Federal (Fed), que comença demà i les conclusions se'n coneixeran dimecres. El mercat espera una retallada de tipus de 25 punts bàsics. També hi haurà reunió de tipus del Banc d'Anglaterra (dijous), en un moment crític en el qual cada vegada cobra més força la possibilitat d'un Brexit dur.
De moment, la borsa de Londres no s'ha vist afectada per les amenaces d'una sortida sense acord per part del primer ministre britànic, Boris Johnson, a la Unió Europea (UE). Durant la jornada d'avui, l'FTSE 100 ha pujat un 2%, impulsat per dues operacions corporatives: la fusió Just Eat-Takeaway i la compra de Refinitiv per part de London Stock Exchange (LSE).
ELS EUA I LA XINA ES REUNIRAN AQUEST DIMARTS
L''assumpte Estats Units-Xina' també torna a les portades aquest dilluns. Està previst que les dues part es reuneixin aquest mateix dimarts. Mentrestant, el ministre d'Exteriors de la Xina, Wang Yi, ha assegurat que el seu país no sucumbirà a qualsevol exercici de "màxima pressió" en les converses comercials amb els EUA.
També des dels EUA, avui es parla de la destitució, per part de Donald Trump, d'un altre dels seus homes de confiança: Dan Coats, director d'Intel·ligència Nacional. Coats deixa el seu càrrec el proper 15 d'agost per les seves desavinences amb Trump sobre com tractar amb Rússia.
ANÀLISI TÈCNICA
"L'IBEX comença la setmana pràcticament pla i amb la mirada posada en el suport que presenta en el buit alcista de dimarts passat als 9.160-9.170 punts. Compte amb tancar aquest buit, perquè ja no tindrem cap suport important fins als 9.060 i per sota els 8.900 punts. I per dalt, ja ho sabem: aquests "famosos" 9.410 punts als quals tantes vegades hem fet referència", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Per valors, cal destacar els nous mínims de tots els temps en Banc Sabadell i en Unicaja. I Bankia, a poc a poc també sembla haver posat rumb als mínims històrics: els 1,63 euros que va marcar a finals de maig de 2013. Els bancs segueixen mostrant-se extremadament febles i sense ells és impossible pujar/rebotar de manera més o menys sostinguda", afegeix.
"Per aquest dimarts seguirem de prop Enagás, que publica resultats després de la caiguda del 23% des dels màxims de juny. El títol no ha rebotat gens ni mica i ja sabem que els preus, encara que fos per continuar caient, han d'experimentar importants rebots contra tendència (o fases de reacció). Per la qual cosa no es pot descartar que aquest tracti de rebotar, fins almenys a l'important resistència que té als 20,88 euros (buit baixista de la sessió del 8 de juliol)", conclou l'analista.