dl japan japanes yen jpy bank of japan asia currency policy unsplash
Sharecast / jun rong loo on Unsplash

Els números vermells s'han imposat a Àsia aquesta matinada, amb retallades més grans (al voltant de l'1%) per al Hang Seng de Hong Kong.

Les accions tecnològiques i cícliques de consum han arrossegat el Hang Seng, amb el gegant del comerç electrònic JD.com liderant les caigudes, amb una baixada de l'11,4%. Les pèrdues s'han produït després que el gegant minorista nord-americà Walmart digués a CNBC que està buscant vendre la seva participació a JD.com. Segons la notícia, aquesta participació podria valer 3.740 milions de dòlars.

Així mateix, avui s'han publicat les dades comercials del Japó per al juliol, que han mostrat que les exportacions van augmentar el 10,3% interanual i les importacions van pujar el 16,6%. Els economistes enquestats per Reuters havien pronosticat que les exportacions creixerien un 11,4%, mentre que el creixement de les importacions s'estimava un 14,9%.

Amb les exportacions resultant inferiors al que s'esperava i les importacions augmentant més del previst, el Japó va registrar un dèficit comercial de 621.840 milions de iens, una xifra més gran que els 330.700 milions de iens que els economistes havien anticipat.

El Nikkei 225 del Japó baixa un 0,4% després de la publicació de les dades, mentre que l'índex Topix cau un 0,23%.

El Kospi de Corea del Sud ha revertit les pèrdues i puja un 0,2% i s'ha convertit en l'únic índex important en territori positiu, però el Kosdaq de petita capitalització baixa un 0,9%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia també cau de manera marginal.

Tot això, després que ahir Wall Street tanqués amb suaus vendes (Dow Jones:-0,15%; S&P500:-0,20%; Nasdaq:-0,33%) després que dilluns les alces a l'altra banda del Atlàntic oscil·laran entre el 0,58% del Dow Jones i l'1,39% del Nasdaq. Aquest dimarts, tant l'S&P com el Nasdaq van posar fi a una ratxa de vuit sessions consecutives en positiu.

Noticias relacionadas

contador