El petroli segueix cotitzant a nivells de preu molt elevats no vistos des de fa anys. En el cas del cru West Texas, de referència als Estats Units, avança un 0,8%, fins als 84,44 dòlars, i marca màxims dels últims 7 anys (octubre de 2014).
Per la seva banda, el cru Brent, de referència a Europa i a la resta de mercats internacionals, avança un 0,8%, fins als 86,26 dòlars, i es manté a màxims de tres anys (octubre de 2018).
Tot això en un entorn en què cada vegada són més els analistes que anticipen preus alts per al preu del cru durant els propers anys, a causa que la transició energètica cap a energies renovables limitarà la producció futura del petroli, mentre la demanda seguirà sent elevada a curt i mitjà termini.
A més, la política de l'OPEP+ d'augmentar la seva producció de manera progressiva, en un entorn de recuperació econòmica mundial, manté elevat el preu de l''or negre' a curt termini, en un clima de crisi energètica mundial.
Per anàlisi tècnica, "ja tenim el Brent a les portes de la important resistència que li confereixen els màxims de 2018 als 86,74 dòlars. I per sobre tenim la zona dels 90 dòlars, coincidint amb els mínims de 2012, al seu moment important nivell de suport", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"No seria gens estrany que al voltant d'aquest nivell de preus el cru es prengui un petit i merescut descans (fase de reacció). Però si, a més, aconsegueix superar aquesta resistència, ja no hi ha res realment important fins als màxims de 2014 i origen de l'últim gran impuls baixista, als 115,71 dòlars", afegeix aquest expert.