petroleocbproductores1

El petroli Brent baixa lleugerament aquest dilluns, però manté els 76 dòlars a l'espera de la reunió de l'OPEP+ que se celebra aquest dijous, 1 de juliol. El preu de l''or negre' acumula un guany propera al 50% aquest any, que s'amplia fins al 76% durant els últims dotze mesos.

  • 73,65$
  • -0,07%

Els principals països exportadors de cru, al costat de Rússia, van acordar a l'abril elevar a 2,1 milions de barrils diaris el bombament de cru entre els mesos de maig i juliol, però el ministre d'Energia d'Aràbia Saudita va mantenir la incertesa respecte de si el grup augmentarà el bombament més endavant aquest any per mantenir el ritme de l'accelerada recuperació global.

"L'OPEP i els seus aliats han passat més d'un any rescatant els preus des de mínims històrics i afegint subministraments cautelosament. Ara la història està canviant: el mercat petrolier es dirigeix ​​cap a un dèficit. Deixar que el mercat es sobreescalfi posa en risc la recuperació, però el grup també ha de manejar el doble risc que els subministraments iranians tornin a estar operatius i el virus i les seves variants puguin ressorgir-se", assenyalen els experts de Renta 4.

Després de juliol, expliquen, l'OPEP+ té previst mantenir estable la producció fins a abril de 2022, segons l'acord signat fa un any per rescatar els productors d'una amarga guerra de preus.

Si bé l'acord es pot renegociar -i hi haurà pressió per fer-ho a mesura que la demanda continuï recuperant-se-, proporciona una posició de suport per al grup.

Fa un any, en resposta al col·lapse del preu del petroli, els membres de l'OPEP+ van acordar reduir en 9,7 milions de barrils diaris la seva producció, alleujant l'ajust posteriorment fins als 7,2 milions de barrils aquest any, mentre que es preveu que al juliol sigui d'uns 5,8 milions de barrils.

Noticias relacionadas

contador