L'or ha marcat aquest dimecres màxims de gairebé vuit anys. Els inversors s'han llançat en massa a comprar aquest metall preciós, considerat com un actiu refugi, davant l'incessant augment de casos de coronavirus a tot el món. L'OMS ha alertat que la Covid-19 no desapareixerà, i això ha provocat un increment de les compres.
L'unça d'or puja un 0,5% i cotitza a les portes dels 1.800 dòlars. Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, "està superant la part alta (resistència) del lateral dels últims tres mesos". L'or, afirma aquest expert, "és alcista sense contemplacions i es pot dir que ja no presenta resistències importants fins als màxims històrics que va marcar al setembre de 2011, añs $1.920,80".
Tothom està preocupat per si es produeix una segona onada del virus, no només als EUA, sinó també a altres llocs del món com la Xina o Alemanya, i això, diu Jigar Trivedi, analista de matèries primeres de Mumbai Anand Rathi Shares, "dóna suport a la recuperació de l'or". "La gent està esperant paquets d'estímul dels bancs centrals, i com més alt sigui l'estímul, millors seran les perspectives per a l'or", ha remarcat aquest analista, segons recull CNBC.
Als EUA no deixen d'augmentar els contagis, fins al punt que el president Donald Trump ha suggerit que es facin menys proves perquè no s'incrementi tant el comptatge de nous infectats diaris. No obstant això, els seus assessors per a la pandèmia de coronavirus ja han dit que no es rebaixarà el número de proves.
La Xina i Alemanya, per part seva, han detectat brots que intenten controlar, tot i que el que ha passat després de la reobertura de les economies fa témer el pitjor. D'aquí l'aposta dels inversors pel metall preciós. Carsten Menke, analista de Julius Baer, creu que "una curta i aguda recessió tindrà un impacte total en el preu de l'or fins als 1.700 dòlars per unça", de manera que "serà necessària una major deterioració de l'entorn econòmic per elevar els preus de manera duradora".