dl japan tokyo pedestrians city street winter cold bank of japan boj tokyo stock eschange tse nikkei 225 topix unsplash
Sharecast / Chloe Evans via Unsplash

El Nikkei japonès ha tornat a liderar les caigudes a les borses asiàtiques aquest dijous, després de la caiguda del 4% registrat dimecres. El selectiu nipó ha cedit un 1,05%, fins als 36.657 punts, mentre que la resta de mercats ha baixat de forma més moderada. El Hang Seng de Hong Kong cedeix un 0,5%, seguit en menor mesura pel Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite. Per part seva, l'ASX australià ha pujat un 0,4%.

  • 36.380,17
  • 0,49%

La principal raó per explicar la caiguda del Nikkei és una nova apreciació del ien enfront del dòlar, que perjudica les operacions de carry trade i els exportadors japonesos.

El ien s'aprecia un 0,42% i es canvia a 143,08 unitats enfront del bitllet verd, després que Hajime Takata, membre del consell de política monetària del Banc del Japó, hagi assenyalat que cal seguir pujant els tipus d'interès si es confirmen les tendències econòmiques positives, com ara el creixement dels salaris.

Això després del tancament mixt a Wall Street, que tampoc va aconseguir rebotar després de les fortes pèrdues de dimecres, frenat pel negatiu comportament de valors com Nvidia.

A Corea del Sud, el PIB del primer trimestre va registrar una contracció del 0,2%, una xifra similar a l'anticipada al juliol. En base anual, el PIB va avançar a un ritme del 2,3%, per sota del 3,3% registrat al primer trimestre.

En altres notícies destacades, els Estats Units estan a prop d'anunciar que bloqueja la compra del productor d'acer US Steel anunciada pel seu rival, Nippon Steel, pel fet que ho considera un risc per a la seguretat nacional, segons han informat diversos mitjans.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 0,3% (72,95 dòlars), l'euro es deprecia un 0,04% (1,1078 dòlars) i l'unça d'or cedeix un 0,03% (2.525 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,76% i el bitcoin cau un 1,2% (57.215 dòlars).

Noticias relacionadas

contador