asiacb1

Els números verds s'han estès a Àsia aquesta matinada, on el Nikkei ha superat per primer cop els 42.000 punts (+1,24%) impulsat per les tecnològiques. Això, després que ahir l'S&P superés per primera vegada els 5.600 punts i el Nasdaq també marqués nous màxims històrics, tots dos propulsats novament per les grans tecnològiques (Apple i Nvidia).

Al Japó s'han conegut les comandes de maquinària del maig. En termes interanuals, les comandes principals de maquinària van pujar un 10,8%, i van superar el pronòstic de Reuters d'un augment del 7,2%. Tot i això, les comandes principals de maquinària van caure inesperadament per segon mes consecutiu en termes mensuals, baixant un 3,2% en comparació amb l'augment del 0,8% esperat.

Per part seva, el Kospi de Corea del Sud puja un 0,75%. Corea del Sud ha mantingut tipus al 3,5% per dotzena vegada consecutiva. El Kosdaq avança un 0,11%.

"La Junta de Política Monetària del Banc de Corea ha decidit avui mantenir la taxa base sense canvis al 3,50% durant el període intermig. A la llum de la necessitat d'avaluar més a fons si la inflació continua la tendència a la baixa i de prestar atenció als impactes de la volatilitat del mercat de divises i la tendència creixent del deute de les llars a l'estabilitat financera, la Junta considera que és apropiat avaluar les condicions de política internes i externes mentre es manté la seva postura de política restrictiva actual", ha indicat al seu comunicat.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 suma un 0,93%.

Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong es revalora un 1,7%, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental augmenta un 0,35%.

Els inversors asiàtics, com els de la resta del món, estan pendents de l'IPC dels EUA del juny que es publica avui, per al qual s'estima una lectura mixta. La taxa general seguirà amb la seva tendència baixista (+3,1% esperat des del +3,3% del maig) mentre que la taxa subjacent es podria estancar a l'entorn del +3,4%.

Noticias relacionadas

contador