ep tres jovenes de rasgos asiaticos caminan por el distrito madrileno de usera protegiendo su rostro
Eduardo Parra - Europa Press

Signes mixts a l'Àsia aquest dimecres, amb moderades pujades a les borses xineses després que l'enquesta de Markit de l'activitat industrial hagi batut expectatives, mentre que el Nikkei tanca amb un declivi del 1,67%, llastrat per l'enquesta Tankan de manufactures del mes passat, que ha resultat en -8, el pitjor nivell des de 2013.

El Topix nipó ha perdut un 1,05%, mentre els experts assenyalen que el cop s'ha vist mitigat perquè l'indicador ha superat les expectatives de l'enquesta de 'Reuters', que el situaven a -10.

A la Xina, el compost de Xangai va pujar un 0,3% mentre que el compost de Shenzhen va sumar un 0,83%. La macro també domina el sentiment del mercat del gegant asiàtic després que l'índex de l'activitat manufacturera oficial del Govern xinès per al mes de març deixés molt bones sensacions, i situés la indústria del país asiàtic en el terreny de l'expansió, l'enquesta privada d'aquest sector que elabora Markit també ha batut expectatives. L'índex de gestors de compres de manufactures de Caixin / Markit per al mes passat va ser de 50,1 comparat amb els 40,3 del mes anterior, cosa que indica una lleu expansió del sector fabril.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong, d'altra banda, va baixar un 0,92%. Les accions d'HSBC i Standard Chartered que cotitzen a la borsa de la ciutat autònoma es van desplomar 8,83% i 5,09%, respectivament com a reacció al fet que tots dos prestadors britànics van cancel·lar els pagaments de dividends a petició del regulador financer del Regne Unit, per la pandèmia de coronavirus.

A d'altres llocs, el Kospi de Corea del Sud va cotitzar un 0,39% més baix, mentre que l'índex Kosdaq va avançar un 0,33%. Mentrestant, les accions a Austràlia van pujar, amb l'S & P / ASX 200 tancant un 2,04% a dalt. En general, l'índex MSCI Àsia ex-Japó va ser en gran mesura pla.

Tai Hui, de JPMorgan Asset Management, va dir a CNBC el dimecres que "encara és prematur" que els inversors tornin a la renda variable.

Noticias relacionadas

contador