cbasia01ks92

La calma entre els Estats Units i la Xina anima els mercats asiàtics. Els dos governs van moure fitxa aquest dilluns per rebaixar les seves discrepàncies comercials que tants titulars estan ocupant. I això ha estat celebrat per les borses, sobretot, pel Nikkei japonès que aquesta jornada s'ha revalorat un 2,65%.

Una tirada que arrencava aquesta nit Wall Street. Les borses nord-americanes iniciaven la setmana amb un rebot que els grans índexs no veien des de feia 31 mesos. El Dow Jones va tancar amb una pujada del 2,85% (gairebé 700 punts, la seva tercera major pujada en punts de la història), mentre l'S&P 500 va aconseguir pujar un 2,72% i el Nasdaq, un 3,26%. I tot això, després de tancar la passada setmana amb el seu pitjor comportament des de gener de 2016.

Una empenta que ha notat el Japó. El principal índex, el Nikkei de la Borsa de Tòquio, ha tancat en aquesta jornada amb una pujada del 2,65%, fins a situar-se als 21.317 punts. Per la seva banda, el segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, va avançar un 2,74%. A Austràlia, l’ASX 200 ha repuntat 0,72% amb la majoria dels sectors en verd. Els productors d'or han donat la nota discordant d'aquesta jornada, però, amb caigudes properes al 0,7%.

A Corea del Sud, el seu índex de referència, el Kospi, s'ha revalorat un 0,61%. Una pujada que ha aconseguit, tot i la caiguda del pes pesat del selectiu Samsung Electronics que ha perdut a prop d'un 1%. No obstant això, aquest descens ha estat compensat pels guanys en les entitats financeres i els fabricants de cotxes, amb Hyundai Motor pujant més d'un 3%.

Les companyies siderúrgiques han cotitzat amb signe mixtes després que Corea del Sud assenyalés aquest dilluns que els seus productors d'acer s'enfrontarien amb quotes sobre importacions al mercat nord-americà, però no aranzels. Després de conèixer aquest anunci Posco va pujar un 5%, Hyundai Steel s’ha revalorat un 3,5%, però Seah Steel ha perdut un 1,7%.

Els mercats a la Xina també s'han sumat en aquesta jornada de pujades. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha repuntat un 0,75% aquest dimarts, gràcies a l'empenta de les companyies tecnològiques. A la part continental, el compost de Xangai ha repuntat a un 0,33% i el compost de Shenzhen ha pujat un 1,37%.

Noticias relacionadas

contador