dl japan tokyo pedestrians city street winter cold bank of japan boj tokyo stock eschange tse nikkei 225 topix unsplash
Sharecast / Chloe Evans via Unsplash

Les borses asiàtiques han registrat aquest dimarts un comportament mixt, mentre que el Nikkei s'ha recuperat de les caigudes d'ahir i suma al voltant d'un 2%. Això, després que ahir Wall Street acabés la sessió en positiu, amb el Dow Jones sumant un 0,58%, l'S&P avançant un 0,97% i el Nasdaq revalorant-se un 1,39%.

La Xina ha mantingut les seves taxes preferencials de préstecs (LPR) sense canvis, al 3,35% per a la taxa LPR a un any i al 3,85% per a la LPR a cinc anys, en línia amb el que esperava el mercat.

L'LPR a un any actua com a referència per a la majoria dels préstecs corporatius, i l'LPR a cinc anys serveix com a taxa de referència per a les hipoteques.

Aquest dimarts s'han publicat les actes de la reunió d'agost del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA). En aquesta reunió, el banc va mantenir el tipus d'interès de referència al 4,35%, però va assenyalar que la inflació seguia "per sobre de l'objectiu" i que està demostrant que és persistent.

El banc central ha dit al comunicat que els membres de la junta havien considerat la possibilitat d'augmentar la taxa d'interès, però van decidir deixar-la sense canvis, ja que les dades disponibles des de la reunió anterior "no havien estat suficients per justificar un canvi a la postura de la política monetària".

Pel que fa al comportament d'altres índexs, el Kospi de Corea del Sud puja un 0,87% i el Kosdaq, centrat en empreses de petita capitalització, augmenta un 1%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,28% després de la publicació de les actes de l'RBA.

Tot i això, l'índex Hang Seng de Hong Kong baixa un 0,6%, mentre que el CSI300 de la Xina continental també cau un 0,42%.

Les accions de la companyia immobiliària Kaisa han cedit un 1,9% després d'haver pujat fins a un 14%. L'empresa ha anunciat un acord de reestructuració de deute, que inclou l'emissió de 5.000 milions de dòlars en bons sènior i 4.800 milions de dòlars en bons convertibles obligatoris.

contador