• Mentrestant, la tensió a Corea segueix augmentant
0cbasia921j2

Els mercats asiàtics responen amb signe mixt a la Fed. Segons recullen les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, diversos membres del Comitè Obert van defensar començar amb la reducció del balanç d'actius "en un parell de mesos".

No obstant això, el banc central que presideix Janet Yellen manté els seus plans de continuar endurint la política monetària, l'evolució de la inflació als Estats Units preocupa els membres de la Fed, segons recullen els minutes de la trobada de juny que es van fer públiques el dimecres passat.

Mentrestant, els mercats vigilen les novetats de la tensió geopolítica a Corea. L'últim capítol ha estat que els Estats Units ha exigit a l'ONU un augment de la pressió internacional contra Corea del Nord i ha avisat que, si cal, està disposat a utilitzar la força per respondre a l'amenaça que representa Pyongyang, al qual es van oposar Rússia i la Xina, que van insistir en la negociació.

En aquest context, el Nikkei japonès ha caigut un 0,44% i perd de nou els 20.000 punts (19.994 punts). D'altra banda, el rendiment dels bons del govern japonès (JGB) a 30 anys van pujar al 0.883%, el nivell més alt des del 23 de febrer. L'índex sud-coreà Kospi repunta un 0,01% fins als 2.389 punts. A la Xina, l'índex Hang Seng retrocedeix un 0,11% i es col·loca als 25.492 punts. Per la seva banda, el Shanghai Composite obté lleugers guanys del 0,05% i escala fins als 3.208 punts. A Austràlia, l’ASX 200 perd un 0,08% i s'instal·la als 5.758 punts.

Al continent asiàtic també destaca la decisió del Parlament taiwanès d'aprovar el Programa de Desenvolupament de la Infraestructura el dimecres passat, amb un pressupost de 420.000 milions de dòlars taiwanesos (1.376 milions de dòlars) per a un termini de quatre anys, després dels ajustos exigits per l'oposició.

Noticias relacionadas

contador