dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 1
Sharecast graphic / Josh White

El Nikkei japonès ha tornat a liderar les caigudes a les borses asiàtiques aquest divendres, després de la caiguda del 4% registrada dimecres i la caiguda de l'1% de dijous. El selectiu nipó cedeix un 0,7%, fins als 36.391 punts, i el Kospi sud-coreà cau a prop de l'1%. El Hang Seng de Hong Kong ha estat tancat per un tifó a la regió, mentre el Shanghai Composite baixa un 0,4%.

  • 36.380,17
  • 0,49%

Tal com ha passat en les sessions anteriors, la principal raó per explicar la caiguda del Nikkei és una nova apreciació del ien enfront del dòlar, que perjudica les operacions de carry trade i els exportadors japonesos.

El ien s'aprecia un 0,6% i es canvia a 142,58 unitats enfront del bitllet verd. Els inversors continuen descomptant la postura més agressiva del Banc del Japó respecte a la política monetària.

Dijous, Hajime Takata, membre del consell de política monetària del Banc del Japó, va assenyalar que cal continuar pujant els tipus d'interès si es confirmen les tendències econòmiques positives, com ara el creixement dels salaris.

Aquest divendres, les dades publicades sobre la despesa de les famílies japoneses s'han situat per sota del que estava previst, però no han frenat l'apreciació de la divisa nipona.

D'altra banda, l'empresa matriu del cèlebre refresc 7-Eleven, Seven & Holdings, ha rebutjat una oferta d'adquisició de l'operador canadenc Alimentation Couche-Tard.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, Wall Street va tancar amb signe mixt en espera de les dades d'ocupació de l'agost, que es publicaran aquest divendres, abans de l'obertura del mercat nord-americà.

Per part seva, el petroli Brent rebota un 0,2% (72,83 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,06% (1,1117 dòlars) i l'unça d'or puja un 0,2% (2.549 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,708% i el bitcoin repunta un 0,4% (56.347 dòlars).

Noticias relacionadas

contador