dl japan tokyo pedestrians city street winter cold bank of japan boj tokyo stock eschange tse nikkei 225 topix unsplash
Sharecast / Chloe Evans via Unsplash

El Nikkei japonès ha estès les caigudes una jornada més i s'ha enfonsat a prop d'un 6%, en una sessió durant la qual els mercats asiàtics han tancat amb pèrdues molt destacades. De fet, l'índex japonès ha tocat el nivell més baix des del febrer, després de perdre el nivell de 36.000 punts, en una de les caigudes més importants de la seva història.

  • 36.581,76
  • -0,68%

La caiguda als mercats japonesos s'ha aprofundit després que el Banc del Japó adoptés una postura més agressiva aquesta setmana. Les accions japoneses han estat durament castigades pel fet que la perspectiva de noves alces de tipus dona suport al ien, cosa que afecta les accions de les companyies exportadores.

De fet, entre les divises, el ien japonès ha caigut un 0,2%, fins als 149,65 per dòlar, però s'ha negociat a prop de màxims de quatre mesos, després que el Banc del Japó augmentés els tipus d'interès i assenyalés més possibles augments per al 2024, cosa que ha provocat un repunt de la moneda aquesta setmana.

A més, les borses del continent asiàtic s'han vist arrossegades pels descensos registrats a Wall Street, a causa de les preocupacions sobre la desacceleració del creixement econòmic, després d'una caiguda inesperada al sector manufacturer nord-americà. Els resultats dolents d'Intel i Amazon, publicats després del tancament de la sessió nord-americana, també han afectat el sentiment dels inversors.

Per part seva, el Topix, un altre índex borsari de referència al Japó, ha perdut més d'un 6%. A Corea del Sud, el Kospi s'ha deixat un 3,65% i a Hong Kong, el Hang Seng ha caigut un 2,3%. Mentrestant, el Shanghai Composite xinès ha caigut un 0,9%, fins al nivell més baix des de mitjans de febrer.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,6% (80,04 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,05% (1,0797 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,8% (2.502 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,96% i el bitcoin rebota un 2% (64.388 dòlars).

Noticias relacionadas

contador