asiacb1

La tensió geopolítica s'ha deixat notar aquest dimecres també a Àsia, i el Nikkei baixa al voltant d'un 2%. Tot i això, el Hang Seng, que ha tornat a cotitzar avui després del festiu d'ahir, es dispara un 6% per la inèrcia positiva dels estímuls econòmics.

Els promotors immobiliaris han impulsat els guanys, amb China Vanke, Logan Group i Longfor Group al capdavant, amb alces de més del 40%, 32% i 23%, respectivament.

Durant el cap de setmana, les principals ciutats de la Xina continental van introduir mesures de flexibilització per augmentar la confiança dels compradors d'habitatges, després dels estímuls econòmics anunciats per part del Banc Popular de la Xina dimarts passat.

Els gegants tecnològics xinesos també han pujat aquest dimecres, amb Baidu i JD.com revalorant-se més del 10%. Alibaba, Tencent i Xiaomi han avançat més del 5%.

Els b han seguit tancats aquest dimecres i romandran així la resta de la setmana a causa de la festivitat de la Setmana Daurada. Cal destacar que la Xina ha presentat una demanda davant l'Organització Mundial del Comerç (OMC) contra els aranzels imposats pel Canadà sobre els vehicles elèctrics i sobre l'acer i l'alumini procedents del gegant asiàtic, que van entrar en vigor aquest dimarts.

De tornada al Japó, a més de veure's pressionat per la situació geopolítica i les caigudes d'ahir a Wall Street, continua nerviós pel nomenament d'un primer ministre que no agrada al mercat. Dimarts, Shigeru Ishiba va assumir el càrrec. Segons alguns analistes, el nomenament d'Ishiba podria donar més marge al Banc del Japó per augmentar les taxes d'interès. Tot i això, el nou ministre d'economia, Ryosei Akazawa, ha dit dimecres que Ishiba espera que el banc central avaluï cautelosament l'economia abans de pujar les taxes novament, segons Reuters.

Pel que fa al comportament d'altres índexs, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia és estable. El Kospi de Corea del Sud cau un 0,2%, mentre que el Kosdaq de petita capitalització puja un 0,6%.

Noticias relacionadas

contador