des billets en yens japonais 20240320091445

Caigudes destacades aquest divendres al Nikkei 225 del Japó, que s'ha deixat un 2,45% i ha acabat als 41.190,68 punts, trencant així la ratxa guanyadora de tres dies que estava acumulant, en què ha marcat a més cada dia nous màxims. De fet, aquest dijous havia superat els 42.000 punts per primer cop. Les pèrdues del selectiu nipó s'han produït per la volatilitat que ha patit el ien, i que fa als inversors tornar a pensar en una possible intervenció de les autoritats al mercat monetari.

El ien es va enfortir aquest dijous enfront del dòlar després de les dades d'inflació dels Estats Units. En concret, la pujada dels preus es va relaxar al juny fins al 3% en taxa interanual, enfront del 3,3% registrat al maig, i la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, es va moderar lleument al 3,3%, des del 3,4% anterior.

Aquestes xifres d'inflació van portar analistes i comerciants a tornar a posar sobre la taula la possibilitat d'una retallada dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal nord-americana (Fed) al setembre, cosa que va donar noves ales a la divisa nipona. Tot i això, la moneda japonesa s'ha tornat a debilitar aquest divendres en l'encreuament amb el bitllet verd, cosa que ha alimentat l'especulació sobre una possible intervenció del Ministeri de Finances nipó per garantir la posició de la moneda.

De fet, aquest mateix divendres el principal diplomàtic monetari del Japó, Masato Kanda, ha dit que les autoritats prendrien les mesures necessàries al mercat de divises, i ha apuntat que els recents moviments del ien han estat ràpids, encara que s'ha negat a comentar si les autoritats havien intervingut ja en la moneda.

A la resta de borses de la regió Àsia-Pacífic, hi ha hagut signe mixt. Per exemple, el Kospi de Corea del Sud ha perdut un 1,18% fins als 2.857 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha caigut un 0,24%, i ha acabat la jornada als 850,37 punts.

Per contra, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 2,55%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental ha avançat un 0,19%. Ho han fet després que les exportacions de la Xina hagin superat les expectatives, augmentant el 8,6% interanual al juny, en comparació amb les previsions del consens d'un augment del 8%.

A més, aquesta dada també s'ha situat per sobre de l'augment del 7,6% observat al maig. Tot i això, les importacions han caigut un 2,3% en comparació amb el juny de l'any passat, i s'han quedat lluny de les projeccions del consens, que, de fet, esperava un augment del 2,8%.

Amb aquestes xifres, el superàvit comercial de la Xina s'ha ampliat a 99.050 milions de dòlars, una xifra superior als 82.620 milions de dòlars del maig i que se situa també per sobre de les estimacions del consens de 85.000 milions de dòlars.

Per acabar, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,8% per tancar als 7.959,3 punts, establint així un nou màxim històric de tancament.

Noticias relacionadas

contador