dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

El Nikkei japonès baixa més del 2% aquest dijous i lidera les pèrdues a les borses d'Àsia, seguit pel Kospi sud-coreà, que perd més de l'1%, i en menor mesura per l'ASX australià i el Shanghai Composite xinès. Per la seva banda, el Hang Seng de Hong Kong puja de manera moderada.

  • 36.581,76
  • -0,68%

Això després de les fortes caigudes de l'índex tecnològic Nasdaq a Wall Street, que va perdre un 2,77% i va registrar la pitjor sessió des del 2022, ja que grans valors com Nvidia (-6%) van caure amb molta força.

Els fabricants de xips asiàtics s'han vist afectats per aquestes caigudes, a causa de les especulacions sobre restriccions més estrictes a les exportacions des dels Estats Units i un augment de les tensions geopolítiques, ja que l'administració Biden està considerant mesures més repressives per frenar les empreses que exporten el seu equip crític de fabricació de xips a Xina.

Valors com Tokyo Electron, subministrador de TSMC, han baixat amb molta força al mercat japonès, juntament amb altres companyies com Softbank i Advantest.

D'altra banda, les exportacions nipones van pujar el 5,4% al juny, molt per sota de la pujada del 13,5% registrada al maig i del 6,4% prevista. A més, les importacions van pujar un 3,2% després d'avançar un 9,5% al mes anterior, i enfront de la pujada anticipada del 9,3%.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,4% (85,44 dòlars), l'euro es deprecia un 0,03% (1,0933 dòlars) i l'unça d'or puja un 0,4% (2.470 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 4,17%, i el bitcoin cau un 0,3% (64.442 dòlars).

Noticias relacionadas

contador