• Toshiba ha pujat un 6,6% després de saber que ha iniciat negociacions per vendre la seva secció de xips
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Després de cinc jornades, el Nikkei aconsegueix tancar en verd. El selectiu japonès s'ha revalorat un 0,26% aquest dimecres i se situa als 19.434 punts. L'índex ha acumulat durant aquest període una caiguda de l’1,5% i s'allunya dels 20.000 punts amb què arrencava el mes d'agost.

A la Borsa de Tòquio ha destacat aquesta jornada la pujada de les accions de Toshiba. La companyia electrònica japonesa ha pujat un 6,6% després de conèixer que ha iniciat negociacions amb el seu soci nord-americà Western Digital per arreglar les seves diferències i aconseguir vendre la seva secció de xips aquest mes.

Un consorci empresarial que inclou la mateixa Western Digital, el fons d'inversió nord-americà KKR, el fons japonès Innovation Network i el Banc de Desenvolupament del Japó ha ofert 1,9 bilions de iens (14.800 milions de 400 milions de dòlars) per Toshiba Memory.

A Corea del Sud, el Kospi ha tancat aquesta jornada pla, amb una lleugera pujada del 0,05%. A Austràlia, l’ASX 200 va perdre els guanys obtinguts durant l'anterior sessió. L'índex va caure un 0,22%. Els mercats a la Xina també han soferts retrocessos durant aquest jornada, el compost de Xangai ha caigut un 0,13% i el compost de Shenzhen s’ha reduït un 0,36%. Mentrestant, la Borsa de Hong Kong ha cancel·lat la seva cotització després que el cicló tropical Hato s'acostés a les seves costes, segons ha informat Hong Kong Exchange en un comunicat de premsa.

Noticias relacionadas

contador