Narendra Modi 630px

El Nifty 50 indi està registrant aquest dimarts descensos molt forts (-5%) després de marcar ahir màxims històrics. Això, una vegada que ha començat el recompte oficial dels vots de les eleccions. Les enquestes donen com a guanyador l'actual primer ministre, Narendra Modi, però sembla que, una vegada que ha arrencat el recompte, hi ha certs dubtes sobre com en seria de gran aquesta victòria. El Sensex també perd a prop d'un 5%.

Les enquestes publicades dissabte van mostrar que l'Aliança Democràtica Nacional (NDA), liderada pel Partit Bharatiya Janata (BJP) de Modi, estava destinada a guanyar amb una majoria aclaparadora, amb algunes enquestes situant els escons de la coalició el 365 a la cambra baixa del parlament. Tot i això, les projeccions de les enquestes no sempre són precises i hi ha dubtes sobre aquest possible resultat. El partit o coalició que guanyi almenys 272 escons dels 543 forma el govern.

El Nifty 50 va tancar dilluns als 23.263,90 punts després d'assolir un màxim històric de 23.338,70, mentre que el Sensex va tancar als 76.468,78 després d'arribar als 76.738,89 dilluns a primera hora.

Les eleccions de l'Índia han estat l'exercici democràtic més gran del món, amb gairebé mil milions de votants registrats. La votació, que va començar el 19 d'abril, es va fer en set fases i més de sis setmanes. Si acaba guanyant, Modi sumaria el seu tercer mandat, cinc anys més, al capdavant del país.

MOVIMENTS MODERATS

A la resta d'Àsia ha dominat el to calmat i el signe mixt aquest dimarts.

El Nikkei 225 del Japó cau un 0,39%, mentres que l'índex Topix baixa un 0,24%.

El Kospi de Corea del Sud perd un 0,47% i el Kosdaq, de menor capitalització, reverteix les caigudes inicials i puja un 0,8%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong avança un 0,38% mentre que l'índex CSI 300 augmenta un 0,4%.

A Austràlia, l'índex S&P/ASX 200 baixa un 0,19%.

Noticias relacionadas

contador