ep jeff bezos fundador y consejero delegado de amazon
AMAZON - Archivo

El Nasdaq registra un rebot de l'1,6% a Wall Street, mentre l'S&P 500 avança un 0,8% i el Dow Jones repunta un 0,2%, durant una jornada marcada per la relaxació del mercat de bons als Estats Units i l'enfonsament de la lira turca.

  • 19.839,83
  • 2,56%

Tot això mentre els índexs novaiorquesos cotitzen molt a prop dels seus màxims històrics, malgrat la correcció del sector tecnològic durant les últimes setmanes, provocada per la pujada en les rendibilitats del deute públic.

Recordem que la Reserva Federal (Fed) no es va mostrar especialment preocupada pels rendiments dels bons, en considerar que el seu ascens es deu a una expectativa de major creixement econòmic el 2021.

"Esperem que la rendibilitat dels bons a llarg termini pugi una mica més durant els pròxims mesos, però en la majoria dels casos ja ha aconseguit els seus nivells pre-pandèmia, per la qual cosa, a partir d'ara, el ritme d'increment dels rendiments ha de ser molt més moderat", argumenten des de Link Securities.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,68% després d'haver superat la setmana passada l'1,75%. En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,4%, fins als 61,66 dòlars, mentre l'euro cotitza pla i es canvia a 1,19 dòlars.

A l'actualitat empresarial, l'operador ferroviari Canadian Pacific Railway ha comprat Kansas City Southern per 25.000 milions de dòlars, per crear un gegant que connecta el Canadà, els Estats Units i Mèxic.

I a l'agenda econòmica, l'Associació Nacional d'Agents Immobiliaris publica les vendes d'habitatges existents de febrer (s'espera una caiguda del 2,8%). Encara que les cites més importants de la setmana es publicaran dimecres, quan es coneguin els indicadors preliminars d'activitat del sector serveis i manufactures a Europa i els EUA, corresponents al mes de març.

A més, dimarts i dimecres, i de manera telemàtica, el president de la Fed, Jerome Powell, i la secretària del Tresor estatunidenc, Janet Yellen, intervindran davant el Congrés nord-americà per parlar de la resposta donada a la pandèmia tant pel banc central com pel govern.

Per anàlisi tècnica, entre les zones de control de curt termini del Nasdaq, "tenim un suport als 12.200 punts i resistència als màxims del dimarts passat (13.300). El curiós és que els 13.300 punts són els màxims de finals de febrer, de principis de març i com dèiem, de dimarts passat", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"És a dir, tenim una important resistència horitzontal als 13.300 punts. Nivell de preus que si s'aconseguissin superar, ens confirmaria un 'cap i espatlles' invertit, amb projecció cap als màxims anuals i històrics", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador