- Les acusacions de James Comey a Donald Trump no van alterar el ritme del mercat
- El selectiu tecnològic es revalora més d'un 17% des del començament de l'any
- En castellano:El Nasdaq se deja un 1,8% lastrado por las grandes tecnológicas que recogen beneficios
Signe mixt a Wall Street a mitja sessió, en una jornada estranya en la qual el Nasdaq ha marcat màxims històrics però s'ha girat a la baixa posteriorment. Els grans valors com Microsoft, Amazon, Alphabet (Google) i Apple cauen més de l'1%. Per la seva banda, el Dow Jones i l'S&P 500 marquen nous rècords, impulsats per valors del sector financer com JP Morgan Chase i Goldman Sachs.
- 20.513,05
- -0,83%
De moment, cap dels esdeveniments que feien témer els inversors, com ara una correcció enla Borsa de Nova York, ha tingut el mínim impacte en la renda variable nord-americana. L'esperada compareixença de James Comey davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat es va saldar amb dures acusacions de l'exdirector de l'FBI cap al president Donald Trump, però en cap moment es va apreciar cap símptoma d'estrès als mercats.
"Aquesta reacció difereix radicalment a la de fa un parell de setmanes, quan Comey va acusar el president Trump d'haver demanat que fes marxa enrere en la investigació d'un dels seus excol·laboradors més propers. El que llavors va provocar la major caiguda de la borsa nord-americana des del començament de l’any, ahir va passar gairebé desapercebut per al mercat", destaquen des de Link Securities.
Sobre el mateix assumpte, l'assessor i gendre de Trump, Jared Kushner, també declararà al Senat pels seus suposats contactes amb els russos durant l'última campanya electoral. El Congrés nord-americà està investigant si el Kremlin va influir en els comicis i vol que Kushner expliqui les seves reunions amb l'ambaixador rus.
Tampoc va tenir cap efecte el fet que el Banc Central Europeu (BCE) mantingués sense canvis la seva política monetària i assenyalés que els tipus d'interès no baixaran més a la zona euro. Ara l'atenció se centra en la Reserva Federal dels EUA (Fed), que es reunirà la setmana que ve i decidirà sobre els tipus d'interès el dimecres 14 de juny.
Els inversors descompten una alta probabilitat que la Fed apugi els interessos en altres 25 punts bàsics i esperen més detalls sobre les mesures que prendrà el banc central per reduir el seu elevat balanç, que puja a uns 4,6 bilions de dòlars per les mesures d’estímul aplicades en els darrers anys per aplacar la crisi financera.
Segons van mostrar les actes de la seva última reunió, la Fed podria començar a reduir el seu balanç de forma gradual. La fórmula serà la que esperava la major part dels analistes, a través de reduccions en la reinversió dels actius que van vencent. Per a això, la Fed anirà establint cada mes les quantitats que s'han de deixar de reinvertir.
En l'actualitat de la jornada, potser el moviment més destacat s'estigui produint al mercat de divises, ja que la lliura cau un 1,5%, fins a 1,2754 dòlars, després que Theresa May hagi perdut la majoria absoluta després les eleccions generals al Regne Unit. La primera ministra s'ha vist obligada a pactar amb el partit unionista d'Irlanda del Nord (DUP) per aconseguir una majoria absoluta i poder formar Govern.
A nivell empresarial, els analistes de Mizuho han iniciat la cobertura de Starbucks, cadena de cafeteries de l'S&P 500, i McDonald’s, cadena de menjar ràpid que cotitza al Dow Jones, amb un consell de compra i un preu objectiu de 75 i 168 dòlars, respectivament.
Al mercat de matèries primeres, el preu del petroli puja un 0,4% en el cas del West Texas, fins 45,84 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,3%, fins a 1,1178 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,2%, fins a 1.276 dòlars, després de marcar dimecres màxims de set mesos als 1.297 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,202%.