photo d archives d un panneau de wall street a new york aux etats unis

El Nasdaq lidera Wall Street aquest dilluns després del signe mixt de dijous i després de posar fi a un mes de març i a un primer trimestre de l'any alcistes, que van permetre a l'S&P 500 registrar la millor arrencada de curs des del 2019.

Divendres, amb el mercat tancat per Divendres Sant, es va donar a conèixer el deflactor de consum PCE del febrer, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), una dada que els inversors descompten en aquesta sessió, igual que les paraules de Jerome Powell, que va insistir que "no necessitem tenir pressa per retallar" els tipus d'interès.

  • 19.429,65
  • -0,44%

La inflació PCE es va situar al 2,5%, lleugerament per sobre del 2,4% del gener, i en línia amb el que estimava el consens. La variable subjacent, per part seva, es va moderar lleument fins al 2,8% des del 2,9% del mes anterior, i també en línia amb les estimacions.

"La mala notícia –per a la inflació– és que la despesa personal va augmentar més del que s'esperava al febrer, però la bona notícia és –per a la inflació– que els ingressos personals van caure més ràpidament que les expectatives", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Segons els experts de Bankinter, aquest indicador va donar "nous senyals que l'última milla que falta per combatre la inflació serà la més difícil de superar. El nivell de preus queda ancorat al voltant del +3% i convida a pensar en una Fed que segueix insistint en guanyar més confiança en la bona evolució de la inflació, endarrerint l'inici del cicle de retallades de tipus”.

"El fet que l'economia nord-americana estigui creixent a un ritme tan sòlid, i que el mercat laboral encara sigui molt, molt fort, dona a la Fed l'oportunitat de tenir una mica més de confiança que la inflació baixarà abans de retallar tipus", afegeix Ozkardeskaya.

REFERÈNCIES DESTACADES

Després de la publicació del PCE, i el fet que l'economia nord-americana estigui creixent a un ritme sòlid, ha portat els estrategs a esperar, amb un 68% de probabilitats, segons l'eina FedWatch, de CME Group, que la primera baixada de taxes arribi al juny.

Tot i això, les properes dades macro que es vagin coneixent seran determinants per ancorar aquesta expectativa, per això, l'informe d'ocupació oficial, que es coneixerà divendres, serà determinant. Així mateix, aquest dimarts es publicarà l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS), mentre que dimecres serà el torn de la dada d'ocupació d'ADP i dijous la de les peticions setmanals de desocupació.

L'agenda econòmica també inclou altres referències destacades com el PMI i l'ISM manufacturer (dilluns) i el PMI i l'ISM serveis (dimecres).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Tesla ha pujat en 1.000 dòlars el preu del seu Model Y als Estats Units des d'aquest 1 d'abril. Les últimes setmanes, el fabricant de vehicles elèctrics també va apujar els preus dels cotxes a Europa al voltant d'uns 2.000 euros.

Per part seva, Microsoft vendrà la seva aplicació de xat i vídeo Teams per separat del seu producte Office a nivell mundial, com ja va decidir fer a Europa per complir les regles antimonopoli comunitàries.

A més, les accions de Micron Technology pugen un 4% després que Bank of America elevés el preu objectiu de la companyia fins als 144 dòlars per acció, des dels 120 dòlars anteriors.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,12% (83,07 dòlars) i el Brent perd un 0,23% (86,78 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,079 dòlars), i l'unça d'or guanya un 1,73% (2.277 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es revalora al 4,198% i el bitcoin cedeix un 2,14% ($69.467).

Noticias relacionadas

contador