dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després de finalitzar la sessió de dilluns sense tendència definida i enmig de la venda de grans noms tecnològics com Nvidia, que van portar el Nasdaq a registrar la seva pitjor sessió des d'abril. El fabricant de xips s'ha deixat un 13% durant les últimes tres sessions, però els analistes consideren que aquesta reculada és "bastant saludable". Tot i això, aquest dimarts aconsegueix rebotar un 3%, i porta el Nasdaq a liderar la sessió.

  • 19.682,87
  • -0,54%

"Nvidia és una acció extremadament volàtil", assegura Kathleen Brooks, directora d'anàlisi d'XTB, que creu que els inversors s'han d'acostumar als alts i baixos en la cotització de l'empresa.

Per als estrategs de Bankinter, la presa de beneficis en la tecnologia va estar "probablement ocasionada per una espontània sensació de vertigen d'Nvidia després de convertir-se en la companyia del món de més capitalització (lloc que ja ha perdut amb les caigudes)".

I és que, per l'absència de males notícies sobre els fonaments de la companyia o de rebaixes de les qualificacions dels analistes, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, creu que la venda massiva a Nvidia s'ha degut al fet que “el final de l'últim trimestre i la primera meitat de l'any poden haver portat alguns inversors a prendre alguns guanys i quedar-se'n al marge".

EL FOCUS SOBRE LA MACRO

Pel que fa a l'agenda macro, una referència serà clau per al mercat: el deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació més seguida per la Reserva Federal (Fed), que es publicarà divendres. El consens estima que l'índex general es moderi lleument al 2,6% des del 2,7%, i que la variable subjacent es relaxi fins al 2,6% enfront del 2,8% del mes previ.

Una altra dada que cal tenir en compte serà el PIB del primer trimestre (dijous) per al qual es preveu que el creixement dels EUA es revisi lleugerament a l'alça, de l'1,3% a l'1,4%, però molt per sota del 3,4 % registrat un trimestre abans.

Aquest dimarts, per part seva, els inversors coneixeran la confiança del consumidor nord-americà del mes de juny i un bon indicador avançat del consum privat, que s'estima que hagi baixat lleugerament.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, FedEx publicarà els seus resultats empresarials, que es consideren un indicador avançat de la marxa de l'economia.

Així mateix, Pool Corporation s'enfonsa més d'un 10% després de retallar les previsions. El fabricant de piscines ara espera que el benefici per acció oscil·li entre 11,04 i 11,44 dòlars per a tot l'any, enfront de l'estimació anterior de 13,19 a 14,19 dòlars.

Microsoft també és notícia després que la Comissió Europea hagi acusat la tecnològica de violar les normes antimonopoli de la UE per abusar de la seva posició de mercat en vincular, per defecte, l'aplicació de videotrucades Teams als paquets d'Office 365 i Microsoft 365.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,31% (81,38 dòlars) i el Brent cedeix un 0,28% (85,77 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,28% (1,0701 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,26% (2.338 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,248% i el bitcoin rebota un 2,21% (61.052 dòlars).

contador