dl wall street new york city wall st nyc new york stock exchange nyse nasdaq us usa united states of america trading finance unsplash
Sharecast / Roberto Junior via Unsplash

Wall Street cotitza amb vendes destacades aquest dimarts després del signe mixt de dilluns, en una sessió durant la qual inversors van descomptar el deflactor de consum PCE, dada que es va donar a conèixer divendres amb el mercat tancat, i les paraules de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), que va insistir que no tenen pressa no començar a retallar els tipus d'interès. Al llarg de les properes sessions, el mercat laboral serà el gran protagonista.

  • 20.011,89
  • 1,01%

"L'economia nord-americana es manté sòlida, i les lectures de divendres de l'índex de preus del consum personal (PCE), corresponents al mes de març, que, tot i estar en línia amb allò que s'esperava, van confirmar que la inflació nord-americana s'està resistint a baixar una mica més del que s'esperava”, comenten a Link Securities.

LA CAUTELA DE LA FED

Enfront d'una economia que continua donant mostres de la fortalesa, com van indicar dilluns les dades d'activitat manufacturera, i amb la inflació ancorada al voltant del 3%, els inversors han reduït fins al 62% la probabilitat que la primera baixada de taxes tingui lloc al juny.

"Una vegada més, les dades nord-americanes suggereixen que la Reserva Federal (Fed) no hauria de tenir pressa per retallar els tipus d'interès. L'únic que podria pressionar la Fed perquè retalli les taxes més aviat que tard són les eleccions de final de any i la idea que la Reserva Federal potser no pugui reduir les taxes aquest any si no comença al voltant de l'estiu", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Però més enllà de la pressió electoral, les dades econòmiques no mostren cap sensació d'emergència per a una retallada al juny", afegeix Ozkardeskaya.

Per als experts de Link Securities, els inversors s'han vist forçats a recalibrar "sensiblement" les expectatives de baixades de tipus per part dels principals bancs centrals occidentals, endarrerint l'inici del procés i reduint l'import de les retallades com a conseqüència de tres factors.

Això son, "unes economies que s'han comportat sensiblement millor dels esperats, uns mercats laborals que han mostrat gran solidesa, mantenint-se les taxes de desocupació a Europa i els EUA molt a prop o en mínims multidècada, i una inflació que, si bé ha continuat desaccelerant-se, ho ha fet més a poc a poc del que s'esperava, sobretot tenint en compte l'efecte que es presumia a les polítiques monetàries restrictives implementades pels esmentats bancs centrals", expliquen.

En aquest sentit, el mercat seguirà molt de prop les declaracions de diversos membres de la Fed aquest dimarts, que podrien continuar convidant a la prudència pel que fa a la primera baixada de tipus.

EL FOCAMENT SOBRE L'OCUPACIÓ

Aquesta expectativa es pot anar reforçant a mesura que es vagin coneixent més dades macroeconòmiques. Per això, aquesta setmana el focus d'atenció estarà posat sobre l'ocupació, l'informe oficial del qual es donarà a conèixer divendres.

Aquesta jornada, l'agenda inclou la publicació de l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS), i les comandes de fàbrica, mentre que dimecres serà el torn de la dada d'ocupació d'ADP i dijous la de les peticions setmanals de desocupació.

"S'espera que les ofertes de feina hagin caigut encara més, mentre que les comandes de fàbrica es preveu que hagin augmentat al febrer. Qualsevol sorpresa positiva en les dues dades hauria de continuar suavitzant la postura de la Fed sobre les dades oficials d'ocupació de divendres i donant suport a un nou repunt del dòlar nord-americà a tots els àmbits", estima Ozkardeskaya.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Tesla donarà a conèixer el seu informe trimestral de lliuraments de vehicles per al qual els experts estimen una gran caiguda al primer trimestre de l'any.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,64% (85,09 dòlars) i el Brent avança un 1,43% (88,67 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,12% (1,0757 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,95% (2.278 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,393% i el bitcoin perd un 6,37% (64.400 dòlars).

Noticias relacionadas

contador