Wall Street cotitza amb pèrdues aquest dimarts en espera de les dades del sector manufacturer nord-americà. Després del festiu de dilluns, el mercat nord-americà torna a la normalitat, enfocat en l'economia i en la política monetària de la Reserva Federal (Fed).
- 43.910,98
- -
Això després d'un agost marcat per una correcció als primers dies del mes, que posteriorment va ser anul·lada i va permetre als índexs nord-americans tornar-se a acostar als seus màxims històrics de mitjans de juliol, que en el cas de l'S&P 500 es troben als 5.667 punts (en preus de tancament).
Tot i això, la pauta estacional del setembre no convida a l'optimisme, ja que l'S&P 500 ha perdut de mitjana un 2,3% aquest mes.
DADES RELLEVANTS DURANT LA SETMANA
A més de les dades de manufactures que es publicaran avui, durant els propers dies el rumb dels índexs serà marcat per les dades del mercat laboral.
La bateria de dades laborals destacades començarà dimecres amb la publicació de l'enquesta JOLTs del juliol, que comptabilitza les vacants laborals del mes, mentre que dijous l'atenció recaurà sobre l'enquesta d'ocupació que realitza la consultora privada ADP i les peticions setmanals d'atur.
Tot i això, el plat fort de la setmana es farà esperar, ja que divendres es publicarà l'informe laboral oficial corresponent al mes d'agost, per al qual s'espera un repunt de la creació d'ocupació fins als 165.000 llocs, després que les dades del juny mostraran un refredament més gran de l'esperat amb 114.000 noves nòmines i desfermaran el temor per la salut de l'ocupació nord-americana.
Això sense oblidar les dades sobre l'evolució del sector serveis que es coneixeran dijous (ISM i PMI d'agost), i que també seran molt rellevants per analitzar el moment en què es troba l'economia nord-americana.
VISIÓ DE MERCAT
"El mercat actualment descompta que la Fed iniciï les retallades de tipus a la reunió del 18 de setembre, donant per fet que els reduirà almenys 25 punts bàsics, i atorgant una probabilitat del 30% al fet que la baixada sigui de 50 pb, probabilitat que es podria reduir en cas de confirmar-se aquesta setmana que el mercat laboral es manté sòlid", expliquen els analistes de Renta 4.
"La possibilitat d'un ajust a la baixa de les expectatives de retallades de tipus de la Fed, juntament amb els riscos geopolítics (conflictes bèl·lics, eleccions als Estats Units, situació política a França i Alemanya) i el risc que se segueixi desfent el carry trade en iens (el governador del Banc del Japó, Ueda, apunta que seguirà pujant tipus si el to de les dades macro nipones es manté) ens fan estar prudents en unes borses a màxims anuals", afegeixen.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Actualment empresarial, Boeing cau més d'un 4% a la borsa per la possibilitat que els seus treballadors convoquin una vaga per aconseguir millores salarials.
En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,7% (75,42 dòlars), l'euro es deprecia un 0,15% (1,1054 dòlars) i l'unça d'or puja un 0,4% (2.537 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 3,917% i el bitcoin puja un 1,3% (59.220 dòlars).