dl new york city nyc united states of america us usa nyse nasdaq wall street trading finance downtown financial district usd dollar pexels
Sharecast / Olof Nyman via Pexels

Wall Street cotitza aquest divendres amb pèrdues, que són més grans per al Nasdaq, després de tancar aquest dijous amb suaus compres, però lluny dels màxims de la sessió.

  • 20.011,89
  • 1,01%

L'optimisme inicial dels inversors, després de descomptar una dada d'inflació als EUA millor del que s'esperava el juliol, es va veure contrarestat per un dèficit fiscal als EUA més gran del previst; i per les declaracions de la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, que va deixar entreveure més enduriment a la política monetària de la Reserva Federal en futures reunions.

En aquest sentit, els analistes d'Oxford Economics destaquen que les dades d'inflació "no canviaran ni el pla immediat de la Fed ni la seva estratègia de comunicació, ja que continuarà indicant que encara no ha guanyat la batalla contra la inflació".

"La Fed seguirà adoptant un to agressiu perquè vol evitar que les condicions dels mercats financers millorin. Tot i així, esperem que se salti les pujades de tipus el setembre i el novembre, quan la inflació s'hauria d'haver desaccelerat encara més", afegeixen.

Segons la seva opinió, "la Fed ha acabat de pujar les taxes en aquest cicle d'ajust, però no les reduirà fins a principis del proper any per assegurar-se el control de la inflació".

A l'escena econòmica, s'ha publicat l'índex de preus a la producció (IPP) dels Estats Units, que ha mostrat un repunt fins al 0,8% interanual, per sobre del 0,7% que anticipava el consens. A més a més, es coneixerà l'índex de confiança de la Universitat de Michigan, juntament amb les expectatives d'inflació dels consumidors. Aquestes dades seran importants per al rumb de la sessió.

CRÍTIQUES DE BIDEN A LA XINA

A nivell geopolític, Joe Biden ha llançat fortes crítiques a l'estat de l'economia xinesa, assenyalant que el país asiàtic és "una bomba de rellotgeria" a causa dels seus desafiaments econòmics.

"Tenen alguns problemes. Això no és bo perquè quan la gent dolenta té problemes, fa coses dolentes", ha afegit el president nord-americà, que segueix pujant el to contra la Xina després de titllar fa un parell de mesos de "dictador" Xi Jinping.

VISIÓ DE MERCAT

"La nostra estratègia d'inversió pro-borses és encertada perquè la probabilitat de recessió perd sencers, el sector serveis compensa la pèrdua de tracció de la Indústria i el més probable és que els bancs centrals es prenguin un descans el setembre, encara que tindrem més pistes al respecte a la reunió de Jackson Hole (24-26 agost)", argumenten des de Bankinter.

"Les correccions de mercat són puntuals i de poc abast, perquè de seguida entren diners (gana inversora) davant el cicle alcista que s'acosta. Això és el que és realment important de cara al segon semestre", conclouen.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 mostra certa debilitat a curt termini, ja que no ha aconseguit recuperar nivells de 4.500 punts. Per part seva, el Nasdaq 100, que sol actuar com un indicador avançat, està lluitant per no perdre els 15.000 punts (mínims de juliol).

En aquest sentit, els experts també vigilen el comportament d'Apple, que ha baixat fins als mínims del juny després de corregir a prop del 10% des de màxims històrics. Si l'empresa més valuosa del món registra caigudes addicionals, serà un mal senyal per a la resta de valors.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,12%, fins als 86,50 dòlars, i es manté a prop de màxims des del gener. Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,0990 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,09% i l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.950 dòlars. Finalment, el bitcoin avança un 0,1%, fins als 29.388 dòlars.

Noticias relacionadas

contador