powellcbbolsa22

Wall Street registra guanys aquest dimecres, liderats pel Nasdaq gràcies a les companyies de xips, que pugen amb força davant les sòlides xifres d'AMD, després del signe mixt de dimarts i en espera de conèixer la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed). Els inversors també descompten els resultats de Microsoft.

  • 19.423,06
  • -0,47%

El mercat preveu que la Fed mantingui els tipus d'interès sense canvis, tot i que confia obtenir alguna pista sobre l'inici de la relaxació de la política monetària.

Per això, tant el comunicat del banc central nord-americà com les paraules del seu president, Jerome Powell, seran analitzades al detall buscant-hi indicis d'una primera retallada al setembre.

"No s'espera que la Fed faci un canvi en les seves taxes, però es confia àmpliament i de manera salvatge que insinuï una retallada de tipus al setembre", anticipa Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, des de Link Securities remarquen que "serà important el missatge que llanci el FOMC al comunicat posterior i el president de la Fed, Jerome Powell, per reassegurar al mercat que al setembre començarà el banc central nord-americà el seu procés de rebaixes de tipus d'interès. Tot el que no sigui certificar aquest missatge podria ser mal acollit pels mercats".

A nivell macro, el mercat laboral serà el protagonista de la setmana amb la publicació de les dades d'ocupació d'ADP, que aquest dimecres han mostrat una nova desacceleració amb la creació de 122.000 nòmines. A aquest indicador, el seguiran les peticions setmanals de desocupació (dijous) i l'informe d'ocupació oficial (divendres).

Al còmput mensual, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar el juliol mixt durant el qual el Dow Jones acumula una pujada del 4%, mentre que l'S&P 500 i el Nasdaq baixen un 0,4% i un 3, 3%, respectivament.

EL NÚVOL DE MICROSOFT DECEPCIONA

Les accions de Microsoft cauen un 1% a la sessió després de presentar uns comptes que, si bé, han superat les expectatives dels analistes, no han acabat de convèncer en el segment del núvol.

La companyia ha obtingut un benefici net de 22.036 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 9,7% en comparació amb els 20.081 milions obtinguts el mateix període de l'any anterior, mentre que els ingressos han crescut un 15,2% en la comparativa interanual, fins a assolir els 64.727 milions de dòlars.

Tot i això, la facturació procedent d''Intelligent Cloud' s'ha situat per sota de les estimacions en arribar als 28.500 milions (+19%) quan se n'esperaven 28.680 milions.

"Microsoft no va sorprendre ningú amb l'anunci dels seus resultats. Els ingressos generals van augmentar un 15%, una mica millor del que s'esperava, però els ingressos d'Azure, la seva plataforma de computació al núvol que és el principal motor de creixement, van créixer només un 29% enfront del 31% del període anterior", afegeix Ozkardeskaya.

Al capítol de resultats, aquest dimecres, després del tancament del mercat, serà Meta l'encarregada de presentar les seves xifres, mentre que dijous arribarà el torn d'Apple i Amazon.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 3,08% (76,99 dòlars) i el Brent avança un 2,57% (80,65 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,27% (1,0845 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,59% (2.466 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,102% i el bitcoin rebota un 1,14% (66.291 dòlars).

Noticias relacionadas

contador