Square, Wall Street
42.528,36
  • -
  • -

Wall Street registra un rebot destacat liderat pel Nasdaq després de la seva caiguda durant l'anterior sessió, en què l'S&P 500 es va deixar un 3% i l'índex tecnològic, un 4%. En aquest escenari, la volatilitat i el nerviosisme s'han apoderat de la Borsa de Nova York.

Octubre segueix fent honor a la seva fama històrica de ser el pitjor mes per a les borses. A falta de cinc jornades per al tancament mensual, el Dow Jones perd un 7%, l'S&P 500, un 9% i el Nasdaq, gairebé un 12%.

"L'alentiment del creixement mundial 'ha enxampat' els bancs centrals de retirada, cosa que està generant gran inquietud entre els inversors", afirmen des de Link Securities.

Aquests experts afirmen que les 'mans fortes' del mercat estan "desfent les seves posicions de major risc i refugiant-se en els actius considerats com més segurs, com els bons, l'or o el ien japonès".

RESULTATS EMPRESARIALS

Al front de resultats empresarials, les accions de Microsoft pugen un 6% després de superar previsions amb les seves xifres. El gegant tecnològic els va publicar ahir a la nit, després d'haver tancat la sessió amb caigudes del 5%.

Un altre valor molt alcista és Tesla, que registra pujades del 79 després d'haver presentat un benefici trimestral superior a 300 milions de dòlars. A més, Twitter es dispara un 15% després de superar els pronòstics del consens i Comcast avança un 4%. També pujades del 7% per American Airlines tot i guanyar un 41,3% menys pels huracans i l'alça del petroli.

Després del toc de campana, serà el torn d'altres dos grans grups de tecnologia, com l'empresa de comerç electrònic Amazon i Alphabet, la matriu de Google.

DADES ECONÒMIQUES

En matèria macroeconòmica, les peticions inicials de desocupació han pujat lleugerament fins a les 215.000 des de les 210.000, en línia amb les previsions. A més, les peticions contínues han baixat fins a les 1,63 milions d'euros. Les dues dades segueixen indicant una gran fortalesa del mercat laboral nord-americà.

A més, les comandes de béns duradors han repuntat un 0,8% el setembre, per sobre de la caiguda esperada del 0,9%. No obstant això, excloent-ne la volàtil partida de transports, les comandes van pujar un 0,1%, per sota del 0,3% previst. I els inventaris empresarials del mateix mes han avançat un 0,3%, després de la pujada del 0,9% registrada el mes anterior.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas avança un 0,6% fins als 67,22 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,16%, fins als 1,1412 dòlars. Per la seva banda, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 3,13%.

FIGURA BAIXISTA EN EL DOW JONES

Segons anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que el Dow Jones ha "confirmat" una gran figura en forma de 'cap i espatlles' "amb projecció de caiguda (mínima teòrica) a la zona dels mínims de l'any, els 23.350 punts".

Tot i que no és segur que aquesta figura es compleixi, perquè és molt evident, si finalment es compleix "els mínims de febrer s'haurien de posar a prova... i després ja veurem què ens diuen els preus", conclou Rodríguez.

GEOPOLÍTICA

A nivell geopolític, Aràbia Saudita ha reconegut que l'assassinat de Jamal Khashoggi va ser premeditat. El príncep hereu, Mohammad Bin Salman, intenta ara apartar-se de l-assumpte i ha promès que els culpables respondran davant la justícia, malgrat que els indicis apunten que els implicats són gent del seu entorn més proper.

Als EUA, continua l'onada de paquets bomba enviats a personalitats polítiques, com els expresidents Obama i Clinton, l'exvicepresident Biden i ara també l'actor Robert de Niro, tots ells crítics amb la política de Donald Trump.

Noticias relacionadas

contador