ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street rebota amb moderació al començament de l'última jornada de la setmana, amb el Nasdaq liderant les compres. després que el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, assegurés que "ha arribat el moment" de retallar els tipus d'interès.

  • 19.432,40
  • 0,05%

Els mercats tenien totes les mirades posades sobre Jackson Hole a la recerca de pistes en el discurs de Powell, i el titular de la Fed ha complert, en part, les expectatives, ja que ha confirmat l'inici de la flexibilització monetària, que previsiblement començarà al setembre, encara que no ha detallat la magnitud de les retallades ni quantes se'n produiran.

"Ha arribat el moment d'ajustar la política. La direcció que cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que s'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos", ha destacat.

Aquest dijous va parlar des de Jackson Hole el president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, que es va mostrar partidari d'iniciar les retallades dels tipus d'interès, llevat que es produeixin "sorpreses" als indicadors econòmics que es publicaran al llarg de les properes setmanes. Recordem que divendres que ve n'arribarà una de les més rellevants, la despesa de consum personal (PCE) del mes de juliol.

"Per mi, tret d'alguna sorpresa en les dades que obtindrem, crec que hem d'iniciar aquest procés", va dir en referència a una possible flexibilització monetària en una entrevista concedida a Reuters.

A més, aposta per un cicle de retallades moderat, ja que considera que "un enfocament lent i metòdic és el camí correcte a seguir".

La setmana ha estat marcada absolutament per aquesta trobada de banquers centrals, tot i que la política ha ocupat també un lloc molt destacat als Estats Units.

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha acceptat la nominació demòcrata i ja és oficialment candidata del partit a la presidència dels Estats Units. Ha conclòs així una setmana de Congrés del Partit Demòcrata durant lal qual multitud de polítics i rostres famosos han mostrat el seu suport a Harris, que ha presentat el governador Tim Walz com a candidat a la vicepresidència.

Harris va prometre, en el discurs d'aquest dijous, unir el país i aportar una perspectiva pràctica a la presidència si és elegida a les eleccions del novembre. "Prometo ser una presidenta per a tots els nord-americans", va dir. "Seré una presidenta que ens uneixi al voltant de les nostres aspiracions més elevades", va afegir Harris. "Una presidenta que lideri i escolti. Que sigui realista. Pràctica. I amb sentit comú. I que sempre lluiti pel poble nord-americà".

Acaba la setmana i els inversors posen el focus sobre la pròxima, amb aquesta determinant dada de despesa en consum personal per dilucidar el que farà finalment la Fed a la trobada dels dies 17 i 18 de setembre. A més, a l'àmbit empresarial, dimecres anuncia comptes la 'fantàstica' que encara faltava, que és, a més, la més rellevant avui dia: Nvidia.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1116 dòlars (+0,036%). El petroli reacciona a l'alça i ara puja al voltant d'un 1%, amb el Brent als 77,86 dòlars i el WTI, als 73,70 dòlars.

L'or avança un 0,64% (2.532 dòlars) i la plata suma un 1,27% (29,41 dòlars).

El bitcoin ha viscut una setmana de pujades. Cotitza per sobre dels 61.000 dòlars (61.115 dòlars). L'ethereum se situa als 2.669 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,852%.

Noticias relacionadas

contador