biden 20240721054835

Compres a Wall Street aquest dilluns, liderades pel Nasdaq i els valors tecnològics, després de les pèrdues de divendres i després de posar fi a una setmana mixta, amb el Nasdaq i l'S&P 500 liderant les vendes al mig de la rotació del mercat des dels valors tecnològics cap a altres sectors. Durant aquesta sessió, els inversors estan molt atents a la situació política dels EUA davant la retirada de Joe Biden de la carrera presidencial.

  • 41.393,78
  • -

"Si bé la meva intenció ha estat buscar la reelecció, crec que el millor per al meu partit i per al país és que em retiri i em concentri únicament a complir els meus deures com a president durant la resta del meu mandat", ha escrit l'actual president nord-americà en una carta publicada a xarxes socials per comunicar la seva renúncia.

La imatge mostrada per Biden al primer debat electoral davant de Donald Trump va disparar els dubtes sobre el seu estat de salut i, des d'aquell moment, entre les files demòcrates no van deixar de sorgir veus que demanaven que fes un pas al costat i que fos un altre candidat el que representés el partit a les eleccions de novembre.

Per la pèrdua de suports i les fortes pressions, Biden decidia aquest cap de setmana quedar-se al costat i mostrar el seu suport a la vicepresidenta Kamala Harris com a candidata demòcrata.

"La meva primera decisió com a candidat del partit el 2020 va ser triar Kamala Harris com la meva vicepresidenta. I ha estat la millor decisió que he pres. Avui vull oferir el meu total suport i recolzament a Kamala perquè sigui la candidata del nostre partit aquest any. Demòcrates, és hora d'unir-nos i vèncer Trump.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "encara que l'adéu de Biden va reorganitzar les cartes per a les eleccions del novembre, no va canviar materialment el resultat esperat… encara. No sabem si Harris podrà assegurar la nominació del seu partit i guanyar prou impuls a les enquestes per vèncer Trump. Les primeres dades mostren que Harris és la favorita per convertir-se en la nova candidata demòcrata, però encara s'espera que Donald Trump guanyi les eleccions presidencials del novembre”. Cal assenyalar que la campanya de Harris (la de Biden renomeada) ha captat gairebé 50 milions de dòlars en menys d'un dia després d'aquest anunci.

EL PCE, CLAU PER A LA FED

La setmana també estarà marcada per la publicació de diverses referències macro que seran seguides molt de prop pels inversors, sobretot, el deflactor de consum PCE (divendres), clau per determinar el rumb de la política monetària de la Reserva Federal (Fed) i reforçar l'expectativa d'una primera retallada de tipus al setembre.

L'agenda també inclou els PMI manufacturer i de serveis del mes de juliol (dimecres), així com el PIB del segon trimestre, que es preveu que pugi fins al 2% des de l'1,4% anterior, i les dades d'atur setmanal (dijous).

"Un millor creixement combinat amb una inflació més suau seria el millor resultat possible per a la Fed, ja que significaria que el banc central s'està acostant a reduir la inflació sense enviar l'economia nord-americana a una recessió. Això hauria de repercutir positivament als mercats d'accions i bons i potencialment podria frenar una onada de vendes liderada per la tecnologia als principals índexs", afegeix Ozkardeskaya.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats continua avançant amb els comptes de Tesla i Alphabet, que es donaran a conèixer aquest dimarts.

"La vulnerabilitat del mercat es demostrarà que qualsevol xifra feble i/o decepció en guies de qualsevol tecnològica gran es traduirà en retrocessos que podrien ser rellevants i que deixarien el mercat 'tocat' durant dies", comenten des de Bankinter.

Mentrestant, les accions de Verizon cauen un 6% aquest dilluns després que la companyia reportés uns ingressos del segon trimestre per valor de 32.796 milions de dòlars, que s'han quedat per sota de les expectatives, fixades en 33.060 milions, tot i haver millorat un 0,6% la facturació del mateix període de l'any anterior.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,99% (79,84 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,90% (81,93 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,04% (1,0882 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,08% (2.937 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,223% i el bitcoin suma un 0,69% (67.850 dòlars).

Noticias relacionadas

contador