dl wall street times square new york city night pedestrians nasdaq billboards trading nyc generic nypd unsplash
Sharecast / Meric Dagli via Unsplash

El Nasdaq 100, l'índex que aglutina les principals companyies tecnològiques, farà un reajustament amb l'objectiu de reduir les ponderacions de les empreses més grans que el componen. El reequilibri entrarà en vigor el proper 24 de juliol i aquest divendres 14 se'n donaran a conèixer més detalls.

  • 19.784,67
  • 0,52%

La companyia ha explicat que "el reequilibri especial es farà per abordar l'excés de concentració a l'índex mitjançant la redistribució dels pesos".

Nasdaq ha detallat en la metodologia que l'ajust ajudarà a "evitar una situació en què els emissors amb ponderacions individuals superiors al 4,5% representin més del 48% de l'índex total".

En aquest sentit, el grup conegut com els “set magnífics” i format per Meta, Nvidia, Tesla, Apple, Microsoft, Alphabet i Amazon, presenten una ponderació que supera el 50%.

Amb aquest ajustament es reduirà el pes combinat d'aquestes companyies de poc més del 50% a poc més del 40%.

Les grans tecnològiques han registrat un fort creixement el 2023, cosa que ha propiciat que el Nasdaq s'hagi disparat més d'un 37% des del començament d'any, molt per sobre del Dow Jones o de l'S&P 500.

"El reequilibri especial és part de la metodologia Nasdaq 100 i garanteix que els fons de seguiment d'índexs mantinguin el compliment de les regles de diversificació de fons. Els reequilibris especials de Nasdaq 100 han tingut lloc prèviament el 2011 i el 1998", ha afirmat Cameron Lilja, cap global de productes d'índexs i operacions a Nasdaq.

contador