job centre, unemployment, jobs

El mercat laboral nord-americà continua sent sòlid. L'economia nord-americana va crear 390.000 llocs de treball al mes de maig, una dada que ha superat la previsió del consens de 325.000. La taxa d'atur es va mantenir en el 3,6%, enfront de la previsió d'una baixada fins al 3,5%, segons ha publicat l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels Estats Units. La dada d'abril ha estat revisada lleugerament a l'alça fins als 436.000 des dels 428.000.

En altres paràmetres destacats, els salaris van pujar a un ritme mensual del 0,3%, fins al 5,2% interanual, lleugerament per sota del 0,4% anticipat. A més, la taxa de participació al mercat laboral va augmentar una dècima, fins al 62,3%, en línia amb els pronòstics.

La taxa d'atur que engloba els treballadors a temps parcial va augmentar fins al 7,1% des del 7%, enfront la previsió de caiguda fins al 6,9%.

El nombre total de desocupats es va mantenir sense canvis en 6 milions de persones. Abans de la pandèmia de Covid-19, la taxa d'atur als EUA es trobava al 3,5%, i el nombre d'aturats era de 5,7 milions.

L'organisme ha destacat que "es van produir notables augments d'ocupació a l'oci i l'hostaleria, al sector de serveis empresarials, i en transport i emmagatzematge. Per contra, l'ocupació al comerç al detall va decaure".

VALORACIÓ DELS EXPERTS

"Les dades indiquen que, malgrat la intensificació dels vents en contra i les preocupacions sobre la recessió, el mercat laboral continua sent sòlid. Un cop més, la creació de llocs de treball va ser generalitzada, però el sector dels serveis va seguir liderant amb un avenç de 274.000 llocs de treball, impulsat per la recuperació en curs de l'oci i l'hostaleria”, expliquen els analistes d'Oxford Economics.

Segons la seva opinió, les xifres reforçaran "l'opinió del president de la Fed, Jerome Powell, que el mercat laboral continua sent extraordinàriament ajustat malgrat certa moderació en el creixement dels salaris. Així, les dades donen suport que la Fed augmenti la taxa de fons federals en 50 punts bàsics a cadascuna de les seves reunions de juny i juliol".

Noticias relacionadas

contador