- 3,00
- 0,03%
L'IBEX ha retrocedit un 0,07%, per situar-se als 9.232 punts, després de dubtar entre el mal comportament d'IAG i el sector financer i la bona feina de les elèctriques. El selectiu espanyol ha canviat el verd pel vermell a mitja sessió i, des d'aquest moment, no ha deixat anar les pèrdues. En tot cas, es nota com la cautela segueix dominant mentre els inversors continuen mirant a dos temes: el que passi a l'altra banda de l'Atlàntic (amb la guerra comercial i la crisi de Huawei) i el que passi al Regne Unit (Theresa May ha obert la porta a un segon referèndum).
El valor més baixista de la sessió ha estat IAG. El grup d'aerolínies ha retrocedit un 4,72%, afectat pel Brexit i el petroli. Aquests dos factors també han perjudicat a altres aerolínies europees com EasyJet (-5,83%) i Ryanair (-2,63%).
El deshonrós podi de les companyies amb pèrdues més grans l'han completat Sabadell i Bankinter, que han perdut un 2,71% i un 2,29%, respectivament. La resta d'entitats bancàries també han registrat retrocessos que han superat l'1%, menys Caixabank que ha baixat un 0,89%.
Per la seva banda, Ence no sap viure una jornada tranquil·la. Si ahir va ser el pitjor valor, avui ha estat el més alcista amb una pujada del 4,56% després de desaparèixer totes les recomanacions de venda sobre la companyia, segons les dades de FactSet. Un 75% dels analistes la recomana comprar i un 25%, mantenir-la.
Una cosa similar passa amb DIA. Després de les últimes sessions frenètiques, durant la qual tan aviat les seves accions es desplomaven com pujaven amb força, avui ha repuntat un 7,18%, i ha estat la companyia més alcista del Mercat Continuo.
ELECCIONS EUROPEES
Al Regne Unit, avui comencen les eleccions europees. "Normalment les eleccions no serien un gran motor del mercat però, a causa de tot el tema del Brexit, és més interessant aquest cop, sobretot perquè és probable que el Partit Conservador pateixi una forta derrota i el nou partit de Nigel Farage, partidari del Brexit, pot ser el més recolzat. En la nostra opinió, és probable que això augmenti la pressió sobre la primera ministra perquè dimiteixi", expliquen els experts de Danske Bank.
El calendari d'aquest dimecres porta diverses referències importants. L'IPC del Regne Unit puja fins al 2,1% l'abril per l'energia. A més, als Estats Units es coneixerà el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed).
En altres mercats, el barril de Brent cotitza amb una caiguda de l'1,66% al tancament del mercat espanyol, per sota dels 71 dòlars. Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro perd posicions respecte al dòlar, es deprecia un lleu 0,04% i ja es canvia per 1,1158 dòlars.
ANÀLISI TÈCNICA
"L'IBEX tanca sense grans moviments i en zona de ningú. Seguim aquí, a mig camí entre el suport dels 9.025 punts i la resistència dels 9.410. Si de cas, cal destacar de la sessió d'aquest dimecres la renovada debilitat del sector financer" , assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Encara que aquesta fluixedat ho és de tot el sector bancari europeu en bloc, no és una cosa excepcional del nostre mercat. De fet, el sectorial bancari europeu, l'Eurostoxx Banks o SX7E, es deixa a prop del 2% i el que és pitjor, està emportant-se per endavant el suport dels aprox. 91,30 punts", apunta.
"Rebots a part, tot fa pensar que, de nou, es dirigeixi als mínims de desembre (83,97), això és un 7% per sota dels nivells actuals. I si tot just caiem amb ells és perquè tenim altres grans com Inditex, Telefónica i Iberdrola que estan sabent neutralitzar les fortes caigudes de la banca", afegeix.
"Quant a Wall Street seguim vigilant a prop el suport que l'S&P 500 presenta als 2.800 punts. Mentre ho respecti, no sembla que haguem de preocupar-nos pel que passi a l'altre costat de l'Atlàntic", conclou l'analista.