hong kong dl asia hk china
Gary Todd / Flickr (PD)

Caigudes a les borses asiàtiques al començament del mes de juliol. Aquestes retallades segueixen els descensos d'ahir a Wall Street, on es va tancar el pitjor semestre des del 1970, i anticipen més reculades a les places europees aquest divendres.

Al llarg de la sessió s'han publicat dades a la Xina i al Japó. En el cas de la Xina, com va passar a la jornada passada, aquesta referència ha estat positiva, cosa que no ha servit per a un tancament en verd dels seus índexs.

El PMI manufacturer del gegant asiàtic del juny es va situar en 51,7, per sobre del nivell de 50 que separa el creixement de la contracció. La dada del mes passat va ser de 48,1. A més, s'ha superat allò previst pels analistes, que anticipaven que quedés en 50,1.

Els mercats de la Xina continental baixen malgrat les dades. El Shanghai Composite perd un 0,4%, mentre que el Shenzhen Component retalla un 0,14%.

Mentrestant, al Japó, el sentiment dels grans fabricants japonesos va empitjorar durant el període d'abril a juny, segons l'enquesta trimestral tankan de sentiment empresarial del Banc del Japó. L'índex general del sentiment dels grans fabricants es va situar en 9, xifra que suposa un descens respecte a la lectura de 14 del trimestre anterior.

"Els fabricants ara s'enfronten a una sèrie de vents en contra que van des de l'augment dels costos dels insums fins a la inestabilitat de l'oferta", assenyala Stefan Angrick, economista sènior de Moody's Analytics.

El Nikkei 225 del Japó baixa un 1,75% i el Topix, un 1,48%. L'empresa Fast Retailing cau un 3,45%.

A Corea del Sud, el Kospi també cedeix un 1,4%, i el Kosdaq baixa un 2,35%.

L'S&P/ASX 200 australià es desmarca de la tendència regional i puja un 0,12%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó baixa un 0,91%.

Noticias relacionadas

contador