dl japan tokyo street billboards shinjuku crossing traffic city scene unsplash
Sharecast / Jezael Melgoza via Unsplash
37.723,91
  • 568,58
  • 1,53%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat majoritàriament en verd aquest dilluns. Destaca el desmarcatge dels mercats del Japó, que han acabat la primera sessió de la setmana amb caigudes malgrat que el PMI serveis nipó hagi marcat una expansió rècord al mes d'abril.

En concret, l'índex de gestors de compres del sector serveis de Jibun Bank Japan es va situar en 55,4, per sobre de la dada de 54,9 de març i marcant el seu cinquè mes consecutiu en territori d'expansió (per sobre de 50) .

Tot i això, el PMI compost del Japó a l'abril, que combina les xifres dels sectors manufacturer i de serveis, es va mantenir sense canvis a 52,9 punts. Es tracta del ritme de creixement més ràpid des del juny del 2022 i del quart mes consecutiu en què el PMI compost es manté per sobre de la marca de 50.

Després de conèixer aquestes dades, el Nikkei 225 ha perdut un 0,71% i ha tancat la jornada als 28.949,88 punts, mentre que el Topix s'ha deixat un 0,21% i ha acabat als 2.071,21 punts. I és que a l'ànim dels inversors ha pesat molt més el fet que el Banc del Japó (BoJ) hagi advertit que la inflació s'accelerarà més del previst al març.

"Alguns membres van reconèixer que, si bé la situació actual era una fase en què es vigilava a prop la consecució d'un cercle virtuós entre preus i salaris, calia prestar la necessària atenció al risc que els preus pugessin més del previst", recullen les actes de la darrera reunió del banc central.

Els membres del consell del banc central "compartien el reconeixement que es preveia que la taxa tornés a accelerar-se moderadament" després de desaccelerar-se, i també van advertir contra canvis "precipitats" a la política monetària del banc central, incloent-hi el seu objectiu d'inflació del 2%.

La resta de borses de la regió s'han deixat portar per l'eufòria amb què va acabar Wall Street el passat vieaanernes. Així, a la Xina continental, el Shanghai Composite ha liderat els guanys en guanyar un 1,7%, mentre que el Shenzhen Component ha pujat un 0,4%.

Per part seva, a Austràlia l'S&P/ASX 200 ha avançat un 0,79% per tancar als 7.277,3 punts. El Kospi sud-coreà ha pujat un 0,51% i el Kosdaq ha baixat un 0,17%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha repuntat un 0,88%.

contador