ep el edificio de la bolsa en madrid aparece hoy cerrado al publico despues de que el ibex 35 haya
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex i les principals borses europees tanquen aquest dilluns per la celebració de la festivitat del Dilluns de Pasqua, que posa fi a la Setmana Santa, en una jornada marcada per l'alça del cru, que avança prop d'un 4% després de l'acord de l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP) i els seus aliats de reduir en 9,7 milions de barrils de cru diaris a partir de l'1 de maig. Wall Street reprèn avui la seva activitat després de tancar el divendres per festiu. Els futurs cauen més d'un 1% allí. Àsia ha acabat la jornada també amb predomini de números vermells.

  • 11.659,20
  • 0,35%

La sessió segueix marcada a més per la crisi del coronavirus a Espanya, on els treballadors de les activitats no essencials reprenen aquest dilluns la seva activitat laboral en les empreses en les quals no sigui possible fer-ho a través de mètodes telemàtics i en les comunitats autònomes que no sigui festiu, després de la fi del permís retribuït recuperable, al mateix temps que es reforçaran les mesures de seguretat i protecció.

Després de les vacances de Setmana Santa i la fi del permís retribuït recuperable, a partir d'aquest dilluns es torna a la situació dels primers 15 dies de l'estat d'alarma, per la qual cosa tornaran a reincorporar-se els treballadors d'activitats no essencials, com la construcció, però es mantenen els protocols del caràcter preferent del treball a distància i el teletreball quan es pugui desenvolupar d'aquesta forma, al costat de les mesures de protecció i higiene.

En l'últim dia d'activitat, coincidint amb el Dijous Sant, el selectiu madrileny va tancar amb una pujada del 1,71% després de conèixer-se el nou paquet d'estímuls per a elevar la capacitat de préstec en 2,3 bilions de dòlars per part de la Reserva Federal dels Estats Units. Durant la matinada del dijous al divendres, l'Eurogrup va anunciar un pacte per a prendre una sèrie de mesures econòmiques contra el virus. Així, es mobilitzaran 540.000 milions en préstecs mentre que l'assumpte dels 'coronabons' queda aparcat.

Amb tot, l'Ibex va concloure la setmana amb un ascens del 7,43%, la qual cosa va portar al selectiu a situar-se en els 7.070,6 punts al tancament del Dijous Sant.

La resta de principals borses europees també van finalitzar la jornada del dijous en verd, amb ascensos del 2,81% en el cas del Ftse 100 de Londres, del 2,22% per al Dax de Frankfurt i del 1,17% per al Cac 40 de París.

Noticias relacionadas

contador