L'Ibex 35 ha caigut un 1,94%%, fins a 6.631 punts, i ha tancat a mínims del dia pressionat per un nou càstig als valors del sector bancari (Sabadell (-7,89%), Santander (-4,14%), BBVA (-4,55%)) i del sector turístic (Meliá Hotels (-7,77%), IAG (-4,84%)). També han sofert les accions relacionades amb les matèries primeres, com ArcelorMittal (-7,94%) i Acerinox (-5,87%).
Wall Street va tancar la sessió d'ahir en negatiu, mentre els inversors segueixen molt pendents d'un possible augment dels casos de coronavirus a mesura que els països van posant en marxa les seves desescalades. La tensió entre els EUA i la Xina tampoc no ajuda. CNBC va publicar ahir que Donald Trump ha demanat a un fons federal de pensions que suspengui les seves inversions previstes en empreses xineses, la qual cosa ha fet que augmentés el nerviosisme a l'altre costat de l'Atlàntic.
- 11.435,70
- -0,28%
Wall Street també està en negatiu, mentre els inversors segueixen preocupats per un possible augment dels casos de coronavirus a mesura que els països van posant en marxa les seves desescalades. La tensió entre els EUA i la Xina tampoc no ajuda. Donald Trump ha expressat a través del seu compte de Twitter que ni 100 acords comercials compensen la pèrdua de vides innocents per "la pesta xinesa".
Noticia relacionada
El mercado se la juega en la desescalada: se esperan rebrotes y las bolsas sufriránPaïsos com la Xina, Corea del Sud o Alemanya han suavitzat les restriccions de bloqueig, la qual cosa es considera un progrés, però al mateix temps han vist un augment a la taxa de nous casos de Covid-19. "La taxa de noves infeccions no ha estat enorme, però ha estat suficient per causar una certa inquietud. Els governs han negociat bé la pandèmia fins ara, per la qual cosa és probable que puguin fer front a qualsevol ressorgiment en el camí", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.
Antony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses dels Estats Units, va advertir aquest dimarts que "el sofriment i la mort" podrien ser una de les conseqüències de reobrir prematurament l'economia. L'S&P va caure més d'un 2%, igual que el Nasdaq, després de sis dies consecutius de guanys.
Tampoc no han passat desapercebudes les declaracions de Jerome Powell, president de la Reserva Federal, que ha assegurat que ens enfrontem a "la pitjor recessió des de la Segona Guerra Mundial".
En el mercat del petroli el preu cau lleugerament- després de l'OPEP hagi intensificat encara més la seva previsió mundial de demanda petroliera: del 6,8% pronosticat fa un mes al 9,1% actual recollit al seu últim informe..
En el pla macro, el PIB de Regne Unit del primer trimestre ha caigut un -2,0% comparat amb el -2,5% que s'esperava i el 0,00% anterior. En el pla empresarial, publiquen resultats companyies mitjanes a Espanya, com Metrovacesa.
ANÀLISI TÈCNICA
"Una altra vegada tenim a l'Ibex demanant l'hora a l'àrbitre: el tornem a tenir a les portes del suport dels 6.580 punts. Només cal mirar el gràfic diari per adonar-se que l'Ibex presenta encefalograma pla des de fa mes i mig", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.
"En aquest període estem assistint a un lateral que a poc a poc es va estrenyent i del qual hauria de sortir el preu amb força en un o altre sentit", matisa l'expert.
"Però o molt canvien les coses de manera imminent o em temo que trencarem a la baixa. I no descarto un retorn als mínims de març. Per dalt la resistència més immediata queda ja molt lluny: l'últim màxim decreixent en 7.128 punts", finalitza l'expert.