L'Ibex i la resta de borses europees han estat tota la sessió anant i tornant amb pujades importants i també amb descensos. L'Ibex finalment ha aconseguit tancar amb un avanç d'un 3,35% després de pujar i caure fortament en diversos moments. Le pujades han estat impulsades per l'acord al Senat dels EUA sobre el projecte de llei d'estímuls contra el coronavirus. Després que el Senat frenés en dues ocasions el pla de la Casa Blanca de 2 bilions de dòlars, per fi ha tirat endavant, com ja s'esperava. Així doncs, les places continuen avançant impulsades per aquestes bones notícies, encara que ahir dimarts no pot dir-se que hi hagués cap novetat específica que justifiqués el tremend rebot més enllà de l'elevadíssima volatilitat que domina la renda variable aquests últims temps.
- 11.435,70
- -0,28%
Això sí, sembla que des d'Itàlia comencen a arribar bones noves sobre l'avanç del coronavirus. L'epicentre europeu de la pandèmia ha experimentat durant les últimes jornades el menor augment diari del nombre de nous casos confirmats, encara que ahir van tornar a pujar. Així mateix, la decisió de la Fed de comprar il·limitadament actius per ajudar econòmicament ja és aquí; de totes maneres, cal recordar que l'anunci es va fer el dilluns i les borses europees i nord-americanes van acabar aquest dia en vermell.
"Podria estar veient-se el pic de casos de coronavirus a Itàlia i, per tant, una disminució del contagi. Els mercats podrien assistir a un pic de les males notícies aviat si veiem la confirmació de la millora a Itàlia i gradualment a la resta d'Europa. Això arribaria també als Estats Units, encara que tal vegada amb un retard d'una setmana", anticipen els experts de Danske Bank.
Wall Street ha començat la sessió amb signe mixt no obstant això no ha trigat a fer un tomb, i al tancament del mercat europeu està rebotant. D'aquesta manera prolongues el seu ral·li alcista després d'una de les jornades més alcistes de la seva història.
Per la banda empresarial, en canvi, tot són notícies d'ERTOs, retirada de previsions o revisions del dividend. L'últim a anunciar un Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació a Espanya ha estat El Corte Inglés. Segons ha informat la companyia afectarà 26.000 treballadors. No obstant això, també hi ha alguna bona notícia corporativa, com les bones xifres de Nike en vendes online, que fan que es dispari a la borsa.
D'altra banda, ahir l'Eurogrup va secundar que el fons de rescat financi la lluita contra el Covid-19. No es va arribar a un compromís públic sobre els eurobons. Quant a dades macro de la jornada, l'IPC del Regne Unit de febrer va pujar un +0,4% mensual enlloc del +0,3% esperat. A Alemanya, l'índex IFO de confiança empresarial de març es va situar en 86,1 enlloc del 87,7 esperat i previ. L'IFO expectatives empresarials va quedar en 79,7 comparat amb el 81,9 esperat i el 93,2 anterior. El de situació actual, 93,0 comparat amb el 93,6 esperat i 99,0 anterior.
ANÀLISI TÈCNICA
"Malgrat la volatilitat de la sessió d'aquest dimecres la veritat és que aquesta, a poc a poc, està minvant. Sobretot si ho comparem amb les sotragades de la setmana passada. Però el guió s'està complint en el sentit que el rebot s'ha confirmant per al conjunt de les borses mundials", explica l'analista tècnic de Bolsamania José María Rodríguez.
"Encara que no serà un camí de roses, perquè caigudes en tindrem, i més ensurts, la veritat és que sembla que hem ficat la directa cap a la resistència que tenim a l'últim buit baixista (7.436) i per damunt tenim els 8.000 punts (ajust proporcional del 50% de tota la caiguda prèvia. Els 8.400-8.500 es corresponen amb una reculada de Fibonacci del 61,8%", conclou l'expert.