L'Ibex ha pujat un 0,89% aquest dijous, molt a prop dels màxims del dia. El selectiu ha viscut una jornada marcada per la volatilitat, en la qual s'ha vist pressionat per Telefónica, que ha passat de pujar més d'un 3% a deixar-se un 2%. La 'teleco' finalment ha aconseguit tancar en pla. L'operadora ha publicat avui resultats i ha comunicat un acord amb Liberty Global per a integrar els seus negocis a Regne Unit. Inditex (+5,22%), ArcelorMittal (+6,81%), CaixaBank (4%) o Mediaset (+3,89&) han estat els títols que millor ho han fet.
- 11.435,70
- -0,28%
Telefónica va guanyar un 56% menys fins a març per l'impacte de les divises i pels extraordinaris aplicats respecte al mateix període de 2019. No obstant això, ha confirmat que manté el dividend. IAG també ha presentat també xifres, amb pèrdues de 1.683 milions durant el mateix període per l'"efecte devastador" del coronavirus a tot el sector.
A l'àmbit empresarial, és notícia que Iberdrola ha anunciat l'adquisició de la societat francesa Aalto Power per 100 milions d'euros.
A més, aquest matí de dijous el focus està centrat igualment en el Banc d'Anglaterra (BoE), que ja ha comunicat la seva decisió en matèria de tipus. L'organisme ha decidit per unanimitat mantenir el tipus d'interès de referència per a les seves operacions al mínim històric del 0,1%, i ha optat per una majoria de 7 a 2 per seguir endavant sense canvis amb l'actual programa de compra d'actius per import de 645.000 milions de lliures esterlines (738.405 milions d'euros). A més, el BoE ha avisat d'una contracció del 14% al Regne Unit pel virus.
Noticia relacionada
El Banco de Inglaterra avisa de una contracción del 14% este año en Reino Unido por el virusAmb tot, els índexs europeus cotitzen amb alces de l'1% en aquesta quarta jornada setmanal. Això, mentre les dades dels coronavirus segueixen en el punt de mira, a mesura que els EUA i Europa van aixecant cautelosament les mesures de confinament. El virus ja ha matat almenys a 263.000 persones arreu del món i hi ha més de 3,7 milions de casos confirmats.
Aquest dimecres, la canceller alemanya Angela Merkel va anunciar mesures per alleujar el bloqueig, però també va llançar un mecanisme de "fre d'emergència" en funció del qual es podran imposar novament restriccions si els casos tornen a aparèixer, segons Reuters.
Al Regne Unit, el primer ministre Boris Johnson va indicar igualment aquest dimecres que les mesures de confinament podrien començar a relaxar-se aquest dilluns. El diumenge ha de posar al dia a la nació sobre els detalls.
A l'Àsia, la jornada ha estat tranquil·la. A la Xina es va publicar el PMI Caixin/Markit serveis d'abril, que va quedar en 44,4, amb una millora des de la lectura de 43 de març, però per sota de l'esperat i del nivell 50 que separa el creixement de la contracció.
La Xina també ha informat aquest dijous que les seves exportacions en dòlars van augmentar, però les importacions van caure a l'abril, ja que les restriccions de moviment per frenar el brot de coronavirus es van relaxar.
ANÀLISI TÈCNICA
"Com es pot veure al gràfic diari de l'Ibex, aquest es troba aturat, sense ganes d'atacar la zona de suport dels 6.580 punts (últim buit alcista) que gairebé segur ja ens sabem tots de memòria, i per damunt hi tenim el buit baixista d'aquest dilluns en els 6.922 punts". explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.
"Per damunt hi tenim els màxims del mes d'abril a 7.210 punts. I l'única cosa a què aferrar-se a curt termini és al fet que aquest lateral tan estret està portant a l'oscil·lador de moment estocàstic (diari) a nivells de sobrevenda importants", matisa.
"És a dir, en condicions normals, quan tenim aquest tipus de lectures és perquè els preus es troben a punt d'iniciar un rebot. Però li posarem com a condició que respecti en tot moment el suport dels 6.580 punts", finalitza l'expert.