- Telefónica segueix sent un dels baluards del selectiu espanyol
- Els inversors, a l'espera de les paraules de Mario Draghi del proper dijous
L' Ibex 35, que puja ja un 5% en l'acumulat de 2017 i un 17% en els últims 12 mesos -amb el Brexit pel mig- es pren un respir en el seu atac als 10.000 punts i, després d'una obertura lleugerament alcista, cotitza amb suaus caigudes i perd per la mínima els 9.800 punts.
- 11.440,00
- -0,24%
El selectiu espanyol porta des de desembre del 2015 sense acabar una sessió per sobre de la barrera psicològica dels 10.000 punts, encara que en aquest cas és a més una resistència des del punt de vista tècnic. En aquest sentit, Telefónica, per sobre de la resistència dels 9,4 euros, "es troba exultant", mentre que l'Ibex necessita ara que BBVA passi dels 6,6 euros, explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. Ara com ara, la 'teleco' s'anota un 0,3% en l'obertura i el banc cau un 0,7%.
Un altre valor clau per a l'evolució de l'Ibex és Banc Santander, que abans de l'inici de la jornada borsària ha confirmat la venda de la plataforma de fons per a institucionals Allfunds per 1.880 milions d'euros, la qual cosa li reportarà ingressos de 470 milions pel seu 25% amb una plusvàlua després d'impostos de 300 milions d'euros. L'entitat presidida per Ana Botín cotitza amb lleus caigudes.
Sobre Telefónica, els analistes de Citi han reiterat el seu consell de compra, amb un potencial alcista del 33%, ja que valoren les seves accions en 13,50 euros. En la seva opinió, la recuperació de marges i el millor comportament de les divises impulsaran el seu Flux Lliure de Caixa i permetran reduir més de pressa el seu deute.
Al Mercat Continu, destaca el bon comportament de Laboratoris Farmacèutics Rovi, les accions dels quals pugen un 5% després de comunicar bones notícies sobre un medicament anticoagulant.
A L'ESPERA DEL BCE
La sessió d'aquest dimarts, a diferència de la d'ahir, està carregada de referències macro, com les comandes de fàbrica a Alemanya, que reflecteixen un descens mensual del 7,4% al gener, enfront del 5,2% del mes anterior i a la caiguda del 2,7% prevista pel mercat. A més, els preus de l'habitatge a Regne Unit han pujat un 0,1% al febrer, per sota del 0,3% previst. Falta per publicar-se el PIB de l'Eurozona i l'emissió de lletres a 6 i 12 mesos per part del Tesoro.
No obstant això, la cita més important de la setmana arribarà el dijous, amb les conclusions de la trobada del BCE i el discurs posterior del seu president, Mario Draghi. El mercat no espera canvis en la política monetària ni pistes per saber quan es produiran aquestes modificacions, però sí una actualització de les previsions macroeconòmiques, incloent-hi la inflació, que serviran per construir les expectatives sobre les decisions futures del banc central.
Lluny d'Europa, Wall Street va tancar ahir amb reculades al al 0,3%, amb el Dow Jones per sota dels 21.000 punts. A Àsia, les principals borses viuen una jornada de lleus avanços, incloent-hi a l'índex ASX d'Austràlia, on l'autoritat monetària ha mantingut sense canvis la seva política monetària.