ibex portada mercados bolsa

L'Ibex estén aquest dimarts el rebot i ja puja un 1%, fins als 9.495 punts. L'OMS ha recordat que el contagi del coronavirus fora del gegant asiàtic és "mínim", però s'ha produït la segona mort fora del país, en aquest cas a Hong Kong. A l'espera de veure com continua evolucionant la crisi sanitària, el selectiu es manté més o menys tranquil, igual que la resta de places europees. A Wall Street la jornada es va saldar ahir amb pujades destacades (especialment en el Nasdaq) i a Àsia les places han rebotat després de la negativa sessió del dilluns. Els índexs xinesos han pujat una mica més d'un 1% després de deixar-se ahir prop d'un 8%.

  • 11.659,20
  • 0,35%

Als Estats Units, Donald Trump ha vencut al caucus republicà d'Iowa. "Això és bo per a les borses", comenta un expert a Bolsamanía. El president dels EUA ha donat les gràcies via Twitter: "Una gran victòria per a nosaltres aquesta nit a Iowa. Gràcies!", ha escrit. D'altra banda, el resultat de les primàries del Partit Demòcrata s'ha retardat per "inconsistències". El mercat camina preocupat davant la possibilitat que un candidat més d'esquerres, Bernie Sanders, en surti vencedor.

Aquí a Espanya, avui Siemens Gamesa torna a situar-se sota el focus. Després d'anunciar un 'profit warning' sobre els comptes del primer trimestre fiscal la setmana passada, aquest dimarts ha ofert els seus comptes complets del període, en el qual va perdre 174 milions. La companyia rep amb calma aquestes xifres després de la patacada que ja va registrar la setmana passada. També s'ho pren amb calma ACS, que avui ha conegut uns mals resultats de la seva filial Cimic per Orient Mitjà que igualment havia anticipat. En el Mercat Continu destaca OHL, que es dispara després d'anunciar que està negociant una fusió amb Caabsa, la constructora mexicana dels Amodio.

En un altre ordre de coses, l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i els seus aliats es reuneixen per a avaluar urgentment la forma en la qual el coronavirus pot arribar a afectar la demanda de petroli i les mesures que podrien adoptar en resposta. En aquest sentit cal remarcar que el Brent va perdre aquest dilluns el suport dels 56 dòlars, la qual cosa és un senyal clar de feblesa.

Quant a altres assumptes del dia, avui han publicat els seus comptes BP o Sony. La cervesera Carlsberg ha comunicat guanys de tot l'any que van superar lleugerament les estimacions dels analistes, al mateix temps que ha pronosticat un creixement més lent per a enguany ja que el brot de coronavirus amenaça el consum de cervesa a Àsia.

Quant a les dades macro del dia, l'atur puja en 90.248 persones al gener a Espanya, el seu major augment en aquest mes des de 2014.

Noticias relacionadas

contador