L'Ibex ha estat entre el vermell i el verd durant tota la sessió. Abans de l'obertura de Wall Street, cotitzava amb guanys del 0,7%, però ha tornat ràpidament a les pèrdues després d'observar les caigudes del 2% que registrava el parquet nord-americà. Al tancament, el selectiu espanyol s'ha deixat un 1,26%, fins als 7.178 punts, i ha ampliat les seves pèrdues setmanals fins al 3,18%.
- 11.656,60
- 0,39%
A passat el mateix a la resta de places europees, que han fet la volta després de l'inici de la cotització dels índexs nord-americans. Al final, només l'FTSE londinenc ha aconseguit acabar en positiu, amb una guanys del 0,2%.
Tornant al selectiu espanyol, la banca ha estat el sector més castigat. Entre els sis pitjors valors s'hi troben quatre bancs (Sabadell: -4,59%; Santander: -3,06%; Bankia: -2,48%; BBVA: -2,38%). Entremig s'hi han colat Meliá Hotels i Repsol, que han retrocedit un 3,17% i un 2,88%, respectivament. D'altra banda, el valor més alcista ha estat Almirall, que ha repuntat un 2,27% després de vendre el seu medicament Ansiolin a Neuraxpharm a Itàlia.
Aquest divendres també ha parlat la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, que ha dit que probablement ja hagi passat el pitjor del crisi. No obstant això, ha afegit que és poc probable que es recuperi l''statu quo' previ a la pandèmia.
La crisi sanitària continua sent la gran preocupació dels inversors. La bona notícia és que l'Agència Europea del Medicament recolza l'ús del remdesivir, el fàrmac de Gilead Sciences, contra la Covid-19. La dolenta és que continuen multiplicant-se els casos de Covid-19 als EUA -en estats com Arizona, Florida, Texas i Califòrnia- resultat directe de la relaxació de les restriccions. Les autoritats de Texas i Florida han pres la decisió d'aturar la reobertura de les seves economies. Connecticut, Nova York i Nova Jersey requeriran que les persones que viatgin des dels punts calents de coronavirus s'auto-aïllin durant dues setmanes.
"La flexibilització de les restriccions ha provocat, sens dubte, un salt a l'activitat econòmica, però ara estem veient exemples de com la crisi sanitària està afectant la reobertura de les economies i els inversors estan vigilant la situació", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.
ALTRES MERCATS I ANÀLISI TÈCNICA
Al mercat de matèries primeres, el barril Brent, de referència a Europa, ha caigut un 0,85% al tancament del mercat espanyol, fins als 40,70 dòlars. Per part seva, en el mercat de divises, l'euro s'ha depreciat un 0,07% i s'ha canviat a 1,1209 dòlars. A més, la prima de risc espanyola s'ha situat a l'entorn dels 93 punts bàsics.
Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els analistes de Bolsamanía recorden que té suport als 7.062 punts, mentre que la seva principal resistència són els 7.663 punts, màxims del buit baixista del dia 11.