bolsamadrid valores ibex portada

l Ibex 35 torna a caure amb força un 2,3%, fins a 8.703 punts, pressionat pels importants descensos a Santander (-5%), BBVA (-4,7%) i la resta de bancs. Això davant el temor al fet que el BCE actuï i acabi retallant els tipus, com ha fet la Fed, i mentre se succeeixen les mesures per pal·liar els efectes del coronavirus.

  • 11.684,70
  • -0,16%

Durant la passada jornada, l'FMI va anunciar un programa de 50.000 milions de dòlars per al coronavirus, mentre que als EUA s'ha declarat l'estat d'emergència a Califòrnia i s'ha aprovat una partida de 8.300 milions per a respondre al brot de coronavirus. Cal recordar igualment que el Banc del Canadà va anunciar aquest dimecres una retallada de tipus de 50 punts bàsics.

Mentrestant, el petroli ha estat protagonista de la mà de l'OPEP, que ha anunciat una 'superretallada' de producció de 1,5 milions de barrils diaris, per sobre dels 1,2 milions de barrils diaris que esperava el mercat com a màxim. El cru Brent a penes reacciona (+0,3%; 51,30 dòlars) després de conèixer la notícia. Cal subratllar que encara està pendent que Rússia i la resta de grans productors donin el vistiplau. Està previst que l'OPEP+ es reuneixi demà divendres.

Per tot això, l'Ibex ha tornat a viure aquest dijous una sessió marcada per la volatilitat... i les caigudes. A més dels bancs, ha destacat l'enfonsament del 6,7% en Mediaset, a la qual el coronavirus està passant factura a la borsa per la seva condició d'empresa italiana.

Un altre valor molt baixista ha estat IAG, que no aconsegueix aixecar el cap i que ha cedit aquest dijous un 4% més. També han baixat amb força altres grans títols, com ArcelorMittal (-6%) o Telefónica (-3,5%).

A Espanya, el Govern desplaçarà la "fiscalitat favorable" dels plans individuals de pensions cap als plans d'ocupació que puguin acordar empresaris i sindicats en el marc de la negociació col·lectiva. A més, vol potenciar els incentius per allargar la vida laboral, de manera que l'edat real de jubilació s'acosti a la legal.

Quant a les dades macro del dia, avui hi ha escassetat de referències. Cal destacar que el llibre Beix de la Fed va mostrar ahir que la crisi sanitària ha causat un canvi material en les perspectives de creixement dels EUA. Recordar així mateix que aquest dijous parla el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, en la University College de Londres. El mercat estarà atent al que pugui dir ja que s'espera que el Banc d'Anglaterra sigui un dels quals baixi tipus pròximament. La reunió de política monetària se celebra el pròxim 26 de març.

El mercat estarà atent al que pugui dir, ja que s'espera que el Banc d'Anglaterra sigui un dels que rebaixi els tipus properament. La reunió de política monetària se celebra el pròxim 26 de març.

A d'altres mercats, l'unça d'or avança un 0,8%, fins a 1.656 dòlars, per la cerca d'actius refugi. Per part seva, l'euro es revaloritza un 0,4%, fins a 1,1181 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,23%.

Noticias relacionadas

contador