L'Ibex 35 avança un 1%, fins a 6.800 punts, per les fortes pujades dels bancs. El sectorial bancari europeu avança un 4% i està trencant resistències. Dins del selectiu espanyol, ho fan especialment bé Bankinter (+7,9%), BBVA (+7%) i també Santander (+3%), que ha presentat uns comptes del primer trimestre amb una forta caiguda del benefici però que tot i això han agradat als experts.
- 11.656,60
- 0,39%
L'entitat càntabra ha anunciat una caiguda del 82% del seu benefici net fins a març després de provisionar 1.600 milions pel coronavirus. El banc va guanyar 331 milions durant els primers tres mesos de l'any.
Les xifres de l'entitat càntabra segueixen les de Bankinter de la setmana passada i són un preludi del que Bankia, BBVA, CaixaBank o Sabadell publicaran aquestes pròximes jornades.
Altres entitats europees, com HSBC o UBS, també han anunciat aquest dimarts impactes a les seves xifres pel Covid-19. Aquesta temporada de resultats serà tremendament negativa a causa d'aquest motiu, com ja s'està veient.
A més dels resultats de Santander, altres aspectes marquen la sessió. Com a contrapunt positiu, la Reserva Federal (Fed) ha tornat a treure l'artilleria i ha ampliat el seu programa de compra de deute municipal en 500.000 milions. Recordem que avui comença la reunió de dos dies de la Fed i que demà dimecres se'n coneixeran les conclusions.
Noticia relacionada
Santander gana un 82% menos hasta marzo tras provisionar 1.600 millones por el virusQuant al petroli, ha frenat les caigudes. Els futurs de juny del West Texas perden un 5%, fins als 12,12 dòlars, mentre que els del Brent pugen un 1%, fins a 20,30 dòlars. Per part seva, l'euro es revaloritza en un 0,1% i es canvia a 1,0838 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,84% i la prima de risc baixa a 132 punts.
Al capítol de dades macro, l'EPA del primer trimestre a Espanya, que recull dades de només 15 dies de confinament, reflecteix un augment de l'atur de 121.000 persones fins a març i la destrucció de 285.600 ocupacions. Són les pitjors dades des de 2013.
Recordem que el dijous es publicarà el PIB del primer trimestre al nostre país. La setmana està carregada de dades macro molt rellevants, ja que també coneixerem els PIB de la Zona Euro i dels EUA. Totes aquestes dades ens mostraran fins a quin punt la pandèmia està afectant l'economia a tot el món.
Finalment, quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía destaquen que cada vegada s'està quedant més enrere en el rebot respecte a la resta d'índexs europeus. "Els grans índexs europeus (Dax 30, Cac 40 i Euro Stoxx 50) cotitzen a un 3% dels màxims del rebot que s'aconseguien mediats d'aquest mes. Mentre que el nostre selectiu cotitza a un 8% d'aquests: els 7.210 punts. El degoteig, encara que no ho sembla, és continu", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Gairebé cada dia que passa la bretxa s'incrementa i aquest és el motiu que l'Ibex caigui un 30% l'any comparat amb el -24% de l'Euro Stoxx o el -20% del Dax", afegeix.
D'altra banda, el seu aspecte tècnic de moment no canvia. L'Ibex té suport a l'últim buit alcista (6.580) que ha aconseguit frenar les caigudes dels últims dies. I com a resistències tenim els 7.210 punts i per damunt els 7.440. "Mentre no es tanqui el buit alcista dels 6.580 el rebot pot continuar", conclou Rodríguez.