ep xiaomi su7
XIAOMI

L'índex borsari Hang Seng de Hong Kong puja més del 3% aquest dimarts i lidera els guanys a les borses d'Àsia, seguit pel Kospi sud-coreà i, en menor mesura, per l'ASX australià. Per la seva banda, el Shanghai Composite xinès cau un 0,4% i el Nikkei japonès cau molt lleugerament.

  • 18.013,16
  • 2,00%

Un dels catalitzadors per al Hang Seng ha estat el fabricant de mòbils Xiaomi, que es dispara més del 10% després de confirmar que començarà els lliuraments del seu primer model de vehicle elèctric (EV) SU7, cosa que indica el creixent augment de la competència al mercat de l'automòbil xinès.

Els guanys s'han expandit al conjunt d'accions tecnològiques que cotitzen a l'índex, després de les fortes pujades que han registrat les accions d'Oracle al mercat 'fora d'hores' de Wall Street, després de superar els pronòstics amb els resultats, impulsats per la intel·ligència artificial.

Per part seva, el Nikkei no s'ha vist impulsat per aquest optimisme, després que el Banc del Japó s'hagi abstingut de comprar fons cotitzats a la borsa, cosa que ha avivat l'especulació d'un gir en la política monetària ultralaxa aplicada fins ara per part de l'organisme monetari.

El mercat atorga un 47% de probabilitats que el BoJ posi fi a la seva política de tipus d'interès negatius a la reunió del 18-19 de març, encara que molts analistes anticipen que ho farà a la reunió del 26 d'abril, quan s'hagi conegut el resultat de les negociacions salarials.

El governador del BoJ, Kazuo Ueda, ha comentat aquest dimarts que “l'economia es recupera moderadament, encara que s'ha vist debilitat en algunes dades”.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,5% (82,63 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0934 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,3% (2.182 dòlars), a prop de nivells rècord.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 4,094%, i el bitcoin cedeix un 0,03%, fins als 72.277 dòlars, després de marcar aquest dilluns nous màxims històrics.

Noticias relacionadas

contador