- En canvi, Alphabet (matriu de Google) cau un 3% després dels seus comptes
- Els salaris als EUA pugen al seu ritme més alt des de 2009
Vendes del 0,5% a Wall Street després d'un informe d'ocupació als EUA que ha mostrat pressions inflacionistes en els salaris i ha provocat un nou repunt en el rendiment del deute públic nord-americà.
- 198,10$
- -0,14%
Fins al moment, després dels màxims històrics marcats divendres passat pels índexs novaiorquesos, aquests acumulen una caiguda setmanal de l’1,6%, després de tancar el mes de gener amb una pujada superior al 5% per al Dow Jones i per sobre del 8% en el cas del Nasdaq.
Els inversors segueixen molt pendents del mercat de bons, ja que la rendibilitat del bo a 10 anys segueix marcant màxims des de 2014 jornada rere jornada i aquest divendres repunta fins al 2,797%. Un dels principals temors dels inversors és que es produeixi un 'esclat' desordenat del mercat de bons que pugui provocar una correcció de certa envergadura en la renda variable nord-americana.
L'expresident de la Reserva Federal, Alan Greenspan, ja va comentar aquest dijous que, segons ell, "tenim dues bombolles: una al mercat d'accions i una altra al dels bons". Greenspan va destacar que el creixent dèficit públic explica la bombolla en els bons i que està preocupat per un repunt de la inflació més gran del que s'esperava.
INFORME D'OCUPACIÓ DE GENER
En aquest sentit, l'informe d'ocupació de gener als EUA ha mostrat el major repunt interanual dels salaris des de 2009. L'economia va crear 200.000 llocs de treball durant el primer mes de l'any, 20.000 més del que s'havia estimat, alhora que els salaris per hora van créixer també amb major celeritat: tres dècimes més que el previst, fins al 2,9% interanual, la seva major alça des del 2009.
Neil Wilson, analista d'ETX Capital, comenta que "aquesta dada reforça la visió sobre la inflació publicada per la Reserva Federal aquesta setmana". En la seva opinió, també indica que el banc central apujarà els interessos "quatre vegades aquest any", cosa que explica el comportament del rendiment dels bons".
A més, es publicarà la confiança del consumidor de gener, elaborada per la Universitat de Michigan (s'espera una pujada fins a 95,0 des de 94,4).
RESULTATS EMPRESARIALS
Un altre dels punts d'atenció del mercat es troba als resultats empresarials de les grans tecnològiques nord-americanes. En positiu, les accions d'Amazon pugen un 5%, fins a nous màxims, després que el gegant del comerç electrònic superés àmpliament les previsions del consens, amb els seus resultats presentats ahir a la nit.
Per la seva banda, les accions d'Apple repunten lleugerament un 0,5%, després de presentar el seu primer trimestre fiscal (últim trimestre del 2017) un benefici de 20.065 milions de dòlars, per sobre dels 19.567 milions de dòlars esperats.
En negatiu, els títols d’Alphabet cauen més del 3%. La matriu de Google va perdre 3.000 milions de dòlars durant l'últim trimestre de 2017 per la reforma fiscal i els inversors han decidit vendre els seus títols després de conèixer els seus comptes.
ALTRES MERCATS
Al mercat de divises, després dels màxims de l'euro des de 2014 marcats la setmana passada als 1,2536 dòlars, la moneda europea es deprecia un 0,38% fins a $1,2458 Els analistes tècnics de 'Bolsamanía' consideren que l'euro té una forta resistència als 1,26 dòlars.
Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau lleugerament un 0,04%, fins a $65,78, mentre el cru Brent cedeix un 0,29%, fins a $69,49, després de marcar la setmana passada màxims des de desembre de 2014 als 71,28 dòlars. I l'unça d'or puja lleugerament un 0,02%, fins als 1.348 dòlars, després de registrar màxims des de 2016 als 1.370 dòlars dijous passat.