ep economiamacro- tesoro preve colocar hoy5000 millonesuna nueva subastaletras
EUROPA PRESS - Archivo

La inversió en lletres espanyoles a terminis fins a 12 mesos proporciona rendibilitats que se situen per sobre del 3,5%. Nivells similars als que estem observant en lletres com ara la francesa, la italiana o fins i tot l'alemanya. Així, el deute públic és "una oportunitat única per als inversors de perfil conservador", afirmen a Ibercaja Gestión.

Amb vista a un segon semestre, anticipen un clar estancament econòmic i aposten per la qualitat amb independència de l'actiu en què invertim.

"I és que l'entorn de tipus més alt en què ens movem, unit a una restricció més gran en les condicions de finançament fa que siguin els noms amb més solidesa en els seus comptes i millor qualitat creditícia els que experimentaran una menor volatilitat i un millor comportament relatiu", expressa Cristina Gavín, cap de Renda Fixa a Ibercaja Gestión.

D'altra banda, malgrat la millora en l'evolució dels preus, la veritat és que la inflació subjacent es manté a nivells per sobre del que és desitjable i és el que està condicionant el discurs dels bancs centrals, amb una política monetària tensionadora que arriba al final, però que encara donarà els seus últims cops de cua al llarg dels mesos d'estiu i que inevitablement condicionarà l'evolució dels mercats financers.

"D'aquesta manera, el tensionament que estem veient des de fa mesos en els trams monetàries es manté avui dia en totes les corbes europees, fet que suposa una oportunitat única per als inversors de perfil conservador". Considera que aquest tensionament hauria de ser temporal, i en la mesura que de cara a l'última part de l'any els bancs centrals suavitzin el seu discurs, aquesta part més curta de la corba experimentarà una considerable relaxació, cosa que permetrà que vegem importants guanys en el preu”.

"Aprofitar-se d'aquesta gran oportunitat que avui ens ofereix el deute públic és molt fàcil i accessible per a qualsevol partícip via fons d'inversió. Aquest vehicle dona accés a una cistella de diversificada de lletres i bons de diferents països que, en conèixer amb certesa la data de venciment de les posicions en cartera, permet estimar la rendibilitat final que obtindrà el partícip, si espera el venciment”, afirma.

A més, accedir al mercat de deute via fons d'inversió aplega una altra sèrie d'avantatges molt interessants per als inversors. "D'una banda, és un vehicle eficient fiscalment, ja que no pagarem per les plusvàlues que generem fins que no decidim reemborsar el capital invertit, així el partícip decideix quan desitja aflorar aquests guanys, podent diferir l'impacte fiscal en l'IRPF. Per altra banda, si arribat el moment de venciment de l'estratègia, hi ha oportunitats d'inversió en altres trams de les corbes o en altres actius, podrem beneficiar-nos de traspassar el nostre capital a altres fons d'inversió que tinguin perspectives millors per continuar augmentant la nostra rendibilitat", explica.

contador