ep archivo   sede del banco de espana el dia que ha publicado su informe anual a 13 de mayo de 2021
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Banc d'Espanya ha previst que entre setembre i octubre es publiquin a la seva seu electrònica el tràmit amb les indicacions i els formularis necessaris per sol·licitar la inscripció al nou registre de proveïdors de serveis de monedes digitals, tal com figura a la seva pàgina web.

En concret, es tracta de la inscripció de proveïdors de serveis de canvi de moneda virtual per moneda fiduciària i de custòdia de moneders electrònics, la creació del qual recollia en una disposició addicional de la Llei 10/2010, del 28 d'abril, sobre prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme.

Aquest acord s'inclou al Reial decret llei 7/2021 que donava un termini de sis mesos per a la posada en marxa del registre des que entri en vigor, és a dir, des del passat 29 d'abril fins al pròxim 29 d'octubre.

Així mateix, els proveïdors d'aquest tipus de serveis amb monedes digitals podran inscriure's-hi des que estigui habilitat el registre fins al 29 de gener de 2022.

Per apuntar-se al registre estarà implícit que aquests proveïdors compten amb procediments i òrgans adequats de prevenció en matèria de blanqueig de capitals i de finançament del terrorisme, així com el compliment dels requisits d'honorabilitat comercial i professional.

A més, s'ha designat el Banc d'Espanya per supervisar el compliment d'aquestes obligacions i de les condicions d'honorabilitat exigides.

Aquest Reial decret llei ha incorporat a l'ordenament jurídic espanyol diverses directives europees, entre elles, en matèria de prevenció de blanqueig de capitals així com altres relacionades amb la vigilància de nous subjectes, com són els proveïdors de serveis de criptoactius.

En concret, transposa a la normativa espanyola la Directiva 2018/843, per la qual s'han afegit aquests nous actors, que han de complir les mesures de prevenció, han d'estar registrats i han de ser supervisats per les autoritats.

contador