cbitaliaeconomia

El Banc Central Europeu (BCE) ha nomenat aquest dimecres tres administradors temporals, així com un comitè de vigilància de tres membres, per fer-se càrrec de Banca Carige i reemplaçar la seva cúpula directiva, després de la dimissió de la majoria dels membres del consell de l'entitat italiana.

D'aquesta manera, la institució ha designat Fabio Innocenzi, Pietro Modiano i Raffaele Lener com a administradors temporals de Banca Carige. Així mateix, el BCE va nomenar també Gianluca Brancadoro, Andrea Guaccero i Alessandro Zanotti com a membres del comitè de vigilància de Banca Carige.

La renúncia de la major part del consell de Banca Carige va fer necessari nomenar una administració temporal per dirigir el banc per tal d'estabilitzar la seva direcció i buscar solucions eficaces per garantir l'estabilitat i el compliment sostenibles, ha indicat el banc central en un comunicat.

"La decisió d'imposar una administració temporal és una mesura d'intervenció primerenca dirigida a garantir la continuïtat i perseguir els objectius d'un pla estratègic", ha precisat el banc central i ha subratllat que el nomenament de l'administració temporal "té com a resultat la remoció dels òrgans de gestió i control de Banca Carige".

Els administradors temporals tenen la tasca de preservar l'estabilitat d'un banc monitoritzant de prop la seva situació i informant contínuament al BCE i, si cal, prenent mesures per garantir que el banc restauri el compliment dels requisits de capital de manera sostenible.

Noticias relacionadas

contador